Gå til sidens hovedinnhold

Nå er dette feil sted for feilparkering: gebyr på 900 kroner venter

Å få satt fra seg bilen i en by er ikke alltid like lett, men fergekaia i Bodø er i hvert fall ikke noe lurt sted for kreativ parkering.

Ferien er rett rundt hjørnet, og når "alle skal til Lofoten", er det behov for hver tilgjengelig kvadratmeter på Bodø fergekai.

- Det har oppstått et problem på Bodø ferjekai. Biler som ikke skal være med ferja bruker oppstillingsplassene til parkering. Mandag morgen hadde 10 trailere og 5 personbiler tatt seg til rette og parkert på oppstillingsplassene på kaia. Ved et tilfelle har en båt på henger (uten bil) stått hensatt der i et helt døgn, sier Kristin Sortland på ferjeavdelingen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Dette sier Statens vegvesen om Bodø fergekai:

Oppstillingsplassen på Bodø ferjekai er for trafikanter som skal med ferja. Det er ikke tillatt å benytte oppstillingsplassene til parkering. Parkeringen er til hinder for trafikkavviklingen, og kan skape store trafikale problemer når sommertrafikken tar seg opp fra helgen. Oppstillingsplassen er en del av riksveg 80 og skal kun benyttes av kjøretøy som skal være med ferja. Følg anvisningen for riktig plassering når du skal være med om bord.Å parkere på kaien uten hensikt å reise med ferja, er ulovlig i henhold til Vegtrafikkloven paragraf 3. De som parkerer på kaien risikerer å bli ilagt gebyr på 900 kroner, og biler som er til hinder for trafikken kan bli tauet bort. Statens vegvesen har vært i dialog med politiet som vil følge opp dette i tiden fremover.

Kommentarer til denne saken