Mens russen ved Vest-Lofoten videregående skole bestemte seg for å utsette den tradisjonsrike russedåpen, som følge av at en ansatt ved skolen testet positivt for koronaviruset, foregikk dåpen som normalt for elevene ved Aust-Lofoten videregående skole.

– At vi fikk lov til å gjennomføre dåpen som planlagt ved Thon Hotell betyr ufattelig mye. Det har vært en nervepirrende periode frem mot fredag. Mye har vært usikkert, og vi har vært spente på om vi kunne gjennomføre som planlagt. Vi er veldig takknemlige for dette, forteller russepresident Tonje Aas Hauge.

Fredag kveld var både rødruss, blåruss og svartruss samlet til treretters middag og dåp i tiende etasje på hotellet. Av hensyn til smittevern ble det ikke servert alkohol, men ifølge Aas Hauge la det ingen demper på stemningen.

– Dette er veldig trivelig. Det er fint at vi kan gjøre noe sammen, uten å drikke alkohol. Jeg tenker at det er like greit at vi ikke får lov til det. Stemningen er veldig god, og alle er i godt humør, legger hun til.

Aas Hauge forteller at hun ble kontaktet av russepresident Henrik Paus ved Vest-Lofoten videregående skole, som informerte om at de måtte utsette dåpen én uke som følge av smitten i Vestvågøy.

– Da syntes jeg så synd i dem at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Men de tok en voksen avgjørelsen, og de skal ha skryt for at de setter helse foran egen hygge. Vi føler med dem, sier hun.