Onsdag ble det meldt om både strømbrudd og et påfølgende bortfall av mobilnettet flere steder i Lofoten. Spesielt Ballstad ble hardt rammet, og tettstedet har vært uten mobildekning siden. Telenor håpet at feilen skulle vært utbedret skjærtorsdag, men langfredag er fremdeles mellom 1000 og 2000 personer uten dekning.

– Det vi holder på med nå er å fjerne fiberkabelen fra en stolperekke som er ødelagt, og deretter legge en provisorisk fiberkabel på bakken. Vi håper dette arbeidet skal være ferdig før det blir mørkt. Det har vært jobbet i hele dag med å lokalisere bruddet, og nå legge ny kabel, forteller dekningsdirektør i Telenor Norge, Bjørn Amundsen.

Amundsen forteller at kun to av deres basestasjoner ble berørt av uværet.

– Problemene oppsto omtrent samtidig som strømbruddet. Vi antok derfor at det var årsaken, men vi fant raskt ut at det ikke var strømbruddet som forårsaket feilen. Vi har nå konstatert at det er en fiberskade. Jeg vil anta at det er været som har sørget for skadene, sier Amundsen, som anslår at mellom 1000 og 2000 kunder fremdeles er uten mobildekning fredag klokken 18.

Oppdatert: Klokken 20.20 melder Amundsen at Ballstad har fått mobildekningen tilbake.