Gå til sidens hovedinnhold

Nå har Hadsel fått svarene på de siste koronaprøvene

Som de tre foregående dagene har Hadsel mottatt oppløftende prøvesvar tirsdag 15. desember. Det melder kommunen tirsdag kveld.

Svarene på de rundt 30 prøvene tatt mandag var alle negative, det samme var samtlige hurtigtester tatt i dag, tirsdag. Antallet påvist smittet siden utbruddets start 2. desember forblir altså 25.

– For hver dag som går med fravær av positive svar, jo større er sjansene for at vi har klart å stoppe dette utbruddet i å spre seg videre, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Hadsel venter imidlertid fortsatt svar på et antall prøver tatt de siste dagene, og som tidligere er kommunens medisinske ekspertise nøkterne i sin optimisme.

– Vi minner om at kun er én person med smitte, ett tilfelle som vi ikke har fanget opp, er nok til å snu opp ned på situasjonen igjen. Så vi minner om at alle må fortsette å holde avstand, begrense sosial kontakt, vaske hendene og holde seg hjemme ved det minste symptom, sier smittevernlege Martin Larsen Drageset.

Onsdag ettermiddag møtes kommunens beredskapsledelse for å vurdere hvilke tiltak som skal gjelde framover, sett i lys av smittesituasjonens utvikling.

Kommentarer til denne saken