Gå til sidens hovedinnhold

Nå har kretsen satt opp terminliste for fotballsesongen: – Vi krysser alt vi har

Hålogaland Fotballkrets har lagt ut terminliste for 4. divisjon – med forbehold om at den gradvise gjenåpningen går som planlagt.

– Dersom regjeringen gjør det de har sagt, og trinn tre i gjenåpningen kommer tre uker etter trinn to, så vil klubbene kunne gå i gang med vanlig trening fra rundt 17. juni.

Det sier daglig leder i Hålogaland fotballkrets, Daniel Kvile, som henviser til regjeringens plan for gradvis gjenåpning trinn 3.

Der lyder følgende:

«Utendørs kan breddeidretten, kultur- og fritidsaktiviteter for voksne over 20 år gjennomføres slik at deltakerne unntas anbefalingen om 1 meters avstand der det er nødvendig for normal utøvelse av aktiviteten. Dette åpner for kontaktidrett ved trening.»

– Det vil si at det endelig vil være mulig for seniorlagene å gjenoppta treningen. Samtidig er 17. juni så nært sommerferien, at vi legger første serierunde mot slutten av sommeren, sier Kvile.

Seriestart 14. august

For Hålogaland Fotballkrets har nå utarbeidet en terminliste for 4. divisjonen. Det vil spilles halv serie, hvor første serierunde forhåpentligvis går av stabelen 14. august.

– Vi håper og tror at sesongen vil være i gang da. Vi må samtidig kjøre halv serie for at vi skal rekke alt, når oppstarten blir i august. Nå krysser vi alt vi har for at det blir seriespill igjen i august, sier Kvile.

Samtidig er han klar på at det bildet kan skifte underveis.

– Det er med forbehold om at alt går etter planen. Vi vet at Lofoten og Vesterålen er to av de store reisemålene for nordmenn, og når regionen får mindre vaksiner, så er det bare å slå sammen to og to. Vi får bare håpe at ting går bra i sommer, sier Kvile.

Bare ni lag

Som følge av koronapandemien og manglende konkurranser for spiller over 20 år, har fotballkretser rundt om i landet opplevd at lag har måtte trekke seg.

Så også i Hålogaland Fotballkrets. Nå er det klart at Grovfjord/SOIF 2 har trukket seg fra årets sesong.

– Vi er bare ni lag igjen i divisjonen. Det er så utrolig viktig at seniorene får lov til å trene vanlig igjen. Det er på tide, og jeg kan ikke understreke nok hvor viktig det er, sier Kvile.

Han har også bitt seg merke i støtten vist fra Norges eliteklubber og Norges landslag, om å få bredden i gang igjen.

– De som spiller i toppklubbene vet hvordan dette er, og de har forståelse for frustrasjonen blant breddeklubbene. Det er kjempeviktig at de markerer det, at det kommer ut i mediene og at man får blest rundt saken. Det setter vi stor pris på, sier Kvile.

Kommentarer til denne saken