Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan denne stranda få et løft: - Vi skal gjøre det veldig skånsomt!

Artikkelen er over 1 år gammel

Svolvær innbyggerforening vil ta grep for å gi bystranda utenfor Svolvær et løft.

Prosjektleder Thorvardur Gunnlaugsson i innbyggerforeninga har nå søkt Vågan kommune om tillatelse til forsiktig tilpasning av stranda under fjellet rett øst for Svolvær.

Det har vært et mål å få til en større sandstrand her, men forsøk i 2004 med å kjøre inn mer sand endte med at sanden i stedet ble vasket vekk.

– Dette vakte stor harme, og prosjektet stoppet opp. Ingen ønsket lenger å stå ansvarlig, skriver Gunnlaugsson i søknaden.

Han viser til at det er tydelig at sanden beveger seg noe fra år til år, både her og i resten av Lofoten. Nylig har det vært befaring sammen med kommunen og havnevesenet for å se på forsiktige tiltak som skal gi stranda et løft igjen.

I 2004 ble det også plassert ut en rekke steiner som skulle holde på plass den tilkjørte sanden. Innbyggerforeninga ønsker nå å flytte på en rekke steiner for å se om det fører til mer sand.

– Badestranda er og blir et yndet område for innbyggerne i Svolvær, og for de tilreisende til byen. Dette prosjektet faller sammen med at kommunen er i rute med nytt servicebygg, utvidelse av parkeringsplassen og lettere tilgang til badestranda.

Gunnlaugsson sier til Lofotposten at målet er å få til noe positivt på stranda.

– Vi skal gjøre dette veldig skånsomt. Dersom vi ser at det samler seg sand rundt steinene vil vi utrede videre, det viktige er at det er naturen som bestemmer, sier han.

Dersom forsøket er en suksess vil man se på en full rekke med steiner fra land og til Holmen.

Innbyggerforeninga har søkt om 30.000 kroner i støtte fra Vågan kommune til arbeidet. Målet er å få satt i gang arbeidet så snart som mulig.

– Tidsrammen for start og gjennomføring av prosjektet er så snart som mulig, eller før badesesongen starter.

Les også:

Kommunen ferdigstiller servicebygget ved badeplassen

Kommentarer til denne saken