(Fremover) Statsminister Erna Solberg (H) åpner for at nordmenn kan få tilbud om en tredje vaksinedose dersom det viser seg å være behov for det.

Debatten om en tredje vaksinedose går i flere land som har kommet langt i vaksineringen. Verdens helseorganisasjon (WHO) har bedt land avstå fra dette før flere er vaksinert i fattigere land. Likevel har flere europeiske land gått inn for dette.

– Det er kunnskap som avgjør om vi skal ha et tredje stikk. Vi har avtaler om nok vaksiner til at alle kan få et tredje stikk. Hvis det er nødvendig er vi åpne for det, sier statsministeren til VG.

– I første omgang vil vi vurdere å tilby en tredje dose til personer som har nedsatt immunforsvar som følge av sykdom og behandling. Men hvis det viser seg at et tredje stikk er nødvendig for å opprettholde god beskyttelse også for alle eller grupper av vaksinerte, så er vi åpne for det, sier hun.

Det siste døgnet er det registrert 720 koronasmittede i Norge. Det er 164 flere enn samme dag i forrige uke, melder NTB.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 573 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 509, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til lørdag var det utført 6,8 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 147.778 personer testet positivt.

Til nå har 3.797.335 personer fått første dose av koronavaksinen. 2.502.629 personer har fått andre dose.

Fredag var 37 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fem flere enn dagen før.

Til sammen er 811 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.