Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du teste Lofotposten gratis i hele januar!

Aldri så galt at det ikke er godt for noe, heter det. Som følge av dataangrepet Amedia ble utsatt for i romjula, kan du ved ett klikk få tilgang til alt plussinnhold i Lofotposten ut januar måned.

– Dette er definitivt ikke en planlagt kampanje fra oss i Lofotposten. Det er en direkte følge av at mange av våre systemer fremdeles ligger nede etter dataangrepet i romjula. Det nye, midlertidige systemet har ikke all funksjonalitet på plass. Når det som i utgangspunktet er en svakhet i et system kan snus til en mulighet, syns vi det er ekstra hyggelig å kunne gi nye lesere mulighet til lese alt vårt innhold gratis ut januar. Endelig noe positivt etter dataangrepet, sier sjefredaktør Jan Eivind Fredly i Lofotposten

Pluss-lesere har tilgang til absolutt alt innhold som redaksjonen i Lofotposten publiserer. Også eAvisen og dødsannonser er tilgjengelig på lofotposten.no for lesere med pluss-tilgang.

Les også

Oppdateringer om uvær og ekstremværet Gyda

aID ikke berørt

Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes.

– aID-løsningen har ikke på noe tidspunkt vært berørt av dataangrepet, presiserer Fredly.

Du trenger heller ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

– Vi håper så mange som mulig vil benytte seg av denne muligheten. De som ikke leser Lofotposten så ofte, eller ikke har hatt tilgang til pluss-sakene, kan nå få et innblikk i hele bredden av hva vi leverer hver dag, kostnadsfritt og uforpliktende, sier Jan Eivind Fredly.

Les også

Susann kjørte E10 med hjertet i halsen: - Det var blankpolert

Abonnementssystem nede

Flere systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for lokalaviser over hele landet, inkludert Lofotposten. Abonnementssystemet er fremdeles nede, noe som gjør at endringer i eksisterende abonnement ikke lar seg gjennomføre i øyeblikket.

Dette jobbes det med fra sentralt hold i Amedia.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli ny abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt. Dette jobber vi fortsatt med å finne løsninger på så snart som mulig. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.

Les også

Leif Magne satt i Lofoten og meldte inn forliset på Finnmarka: – Det så ikke rett ut

– Takk!

– Vi er fremdeles i det så må sies å være en unntakstilstand. Jeg vil takke kunder, lesere og annonsører, samarbeidspartnere og leverandører for både tålmodighet og støtte. Og glem heller ikke de ansatte i Lofotposten, i en uoversiktlig og krevende situasjon har produksjonen av lokalt innhold gått sin gang i redaksjonen, mens andre har fått hverdagen snudd på hodet, med nye, manuelle ekstraoppgaver. Alle har stått på for å gjøre det beste ut av situasjonen, og vi var den første avisen som kom ut på papir etter dataangrepet. Det er vi stolte over, for det hadde ikke vært mulig uten et godt team som jobber godt i lag, i storm og stilla, som vi sier i Lofoten, sier sjefredaktør Jan Eivind Fredly i Lofotposten.

Nettavisen har ikke vært direkte berørt av angrepet, utover at tilgangen til plussartiklene rutinemessig ble åpnet for å sikre at alle abonnentene skulle få tilgang til vårt innhold.

Les også

June (39) om livet med diagnosen: – Jeg vet det går mange rykter om meg. Noen er fortjente, andre ikke


>> Registrer din bruker her og kom i gang! <<

Visste du at:

Lofotposten finnes også som app for smartelefoner og lesebrett.

Der kan du velge hvilke tema du er spesielt interessert i og få pushvarsel hver gang vi publiserer en sak om dine favorittema:

 • Blålys
 • Fiskeri
 • Vestvågøy
 • Vågan
 • Flakstad og Moskenes
 • Næringsliv
 • Sport
 • Kultur
 • Reiseliv
 • Trafikk
 • Samferdsel
 • Politikk


>> Last ned for Android

>> Last ned for iOS (Apple)

Bildeserie

Slik søker du i Lofotpostens arkiv

Kommentarer til denne saken