Mandag fikk Sondre Justad æresprisen fra Fond for utøvende kunstnere i kategorien popmusikk. Nå er det klart at det kan vanke mer heder og ære i vinter.

Fredag 30. november arrangeres P3 Gull. Sondre Justad er en av artistene med flest publikumsnominasjoner til kategorien "Årets liveartist".

Justad spilte 29 konserter i sommer, tidligere har lofotværingen vært oppe i totalt 40. Det omfattende liveshowet til Justad er kjent landet rundt.

- Dette er veldig hyggelig. Det ligger mye jobb bak dette fra både band og crew, og hele apparatet rundt meg, sier Justad.

Mandag uttalte han at han ønsker at opplevelsen av showet skal være likt overalt, derfor har det vært en stor og kostbar produksjon på veien.

Justad konkurrerer med L. U:N.A, Pasha, Brenn. og Karpe. Avstemmingen avsluttes tirsdag 12. november.

På nettsidene til NRK deler Justad også noen gode historier fra turnélivet. I bandet til Justad har svolværing Lars Haug Nilsen vært trommis hele veien.

- Helt i starten av karrieren var turnélivet litt for spennnede for noen i gjengen. Etter deres aller første konsert hadde et ikke navngitt bandmedlem det så gøy at han forsov seg til avreise og måtte betale 6500 kroner for å komme seg hjem fra Finnmark.

Sondre Justad annonserte nylig at han nå tar pause fra turnévirksomheten ut neste år. Justad har tidligere vært nominert til både Spellemann og P3 Gull.