Nå kommer skattemeldingen

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uka får du se en foreløpig beregning av skatten din.

DEL

Torsdag 4. april blir skattemeldingen tilgjengelig for 4,9 millioner personer, infomerer Skatteetaten. I skattemeldingen ser du en foreløpig beregning av skatten din, men den kan endres. Om du må betale mer i skatt eller får penger tilbake, får du vite i skatteoppgjøret i juni.

Fristen for å levere inn skattemeldingen er 30. april.

Advarer mot svindel

Skatteetaten har sendt ut en pressemelding hvor de advarer mot svindelforsøk når skattemeldingen kommer. Svindelen foregår gjerne på e-poster eller SMS'er, hvor de prøver å lure mottakerne til å klikke på lenker og gi fra seg sensitiv informasjon som senere kan brukes for å svindle mottakeren.

Skatteetaten anmelder de groveste svindelforsøkene som har Skatteetaten som avsender, men først og fremst er det mottakerne som må være observante.

– Ikke la deg lure, din identitet på nett er gull verdt. Skatteetaten sender aldri e-post med lenker som du skal klikke på. Vi ber heller aldri om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via SMS eller e-post, og all kommunikasjon med Skatteetaten foregår innlogget på våre hjemmesider eller i Altinn, sier direktør for sikkerhetsavdelingen i Skatteetaten, Svein Mobakken, i pressemeldingen.

Skatteetatens tips til hva du kan gjøre for å forhindre at du blir lurt:

  • Se nøye på e-poster du får. Ta en kritisk vurdering av e-posten og sjekk avsender, og tenk over om dette kan være riktig. Sunn skepsis er aldri feil.
  • Sammenlign e-post adressen med tidligere ekte e-poster. Se spesielt etter falsk avsenderadresse, dårlig språk og stavefeil. De kriminelle blir stadig flinkere til å herme.
  • Vær særlig oppmerksom hvis du i en e-post blir bedt om å oppgi sensitive opplysninger som kontonummer eller sikkerhetskoder.
  • Ikke åpne vedlegg fra ukjente, klikk ikke på lenker ukritisk og skriv selv inn internettadresser i nettleseren.
  • Spesielt på mobil kan det være fristende og klikke på en lenke i farten, ikke gjør det.
  • Er du i tvil, dobbeltsjekk med den riktige avsender på for eksempel Skatteetaten.no eller ta en telefon til 800 80 000.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken