Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal endelig moloen repareres: - Vi liker slike jobber

I august starter Alf Brekken & Sønner AS arbeidet med å utbedre skadene på moloen i Hovsund.

For abonnenter

Hovsund ligger på Yttersia av Gimsøya, og er en havn mange mindre båter bruker når de er på Yttersia. Det er også en småbåthavn der.

Under ekstremværet Ole i 2015 fikk moloen relativt store skader som ikke er blitt utbedret. Det samme skjedde med moloen i Laukvik. Grunnen til at skadene ikke ble utbedret var at Kystverket ikke hadde midler til dette.

Ekstrapenger

I forbindelse med koronapandemien fikk Kystverket 100 millioner kroner i ekstrabevilgning. Pengene var ment å stimulere bygg- og anleggssektoren ved at selskaper i bransjen får oppdrag på tross av koronakrisen.

På lista til de tiltakene Kystverket ville sette i gang var blant annet utbedringen av moloene i Hovsund og Laukvik.

Nå er det klart at det er Alf Brekken & Sønner AS i Stamsund som får jobben med å utbedre moloen i Hovsund. Det er daglig leder Runar Brekken fornøyd med.

- Det er denne typen jobber vi liker. Vi har akkurat den kompetansen og utstyr denne type jobber krever. Kontrakten er verdt et syvsifret beløp, og vi er fornøyd med at vi fikk denne jobben, sier Brekken.

Starter i neste uke

Jobben går ut på å plukke opp den steinen som er falt ut og sette de på plass igjen.

- Vi vet foreløpig ikke om vi må tilføre stein, men det ser ut som vi kan gjenbruke den steinen som ligger der. Utstyret blir fraktet sjøveien, forteller Brekken.

Når kan dere gå i gang?

- Planen er at vi skal starte i løpet av neste uke. Arbeidet vil ta en måneds tid, mener Runar Brekken.

Det er ikke klart hvem som får jobben i Laukvik.

Kommentarer til denne saken