Så langt har 2022 vært et uryddig år. Vi dro med oss pandemien fra årene før, og vi våknet en morgen til den meningsløse og grusomme krigen i Ukraina. Og når sommeren kom var det flystreik, stigende drivstoffpriser, galopperende matvarepriser og generelt mye usikkerhet.

Mange i Norge har nok derfor kjent på en uro, og en lengten etter normalitet og stabilitet. I så måte er høsten god.

Den er lang her nord, men ikke uten sympatiske trekk. Høstværet kan være stabilt og gi rom for både utendørsaktiviteter og gode arbeidsforhold for de som jobber ute. Dem er det mange av i Lofoten, både i primærnæringene og innenfor bygg og anlegg.

Dog må vi regne med en høststorm eller to, og slik det ser ut nå, blir vi ikke overrasket om de kommer tidlig i år. Greit å få de unnagjort, vil sikkert noen si.

Men tilbake til stabiliteten. Vi trenger den, og vi håper derfor at høsten kan bli ei skikkelig god arbeidsøkt, enten du er yrkesaktiv eller sysler med annet. Aktivitet er bra for oss, og det gir mening.

Høsten byr heller ikke på vær-skuffelser, for vi har egentlig ingen andre forhåpninger til den ut over at det blir moderat med nedbør og lite vind.

Er vi heldige, er det to måneder foran oss med helt greit nord-norsk vær, uten frost. Høsten er dessuten en tid for hjemlig hygge i hus og hytte, og det skal man ikke kimse av.

Samtidig er vi så realistiske at vi nå minner om at det er på tide å ta noen runder rundt huset og begynne å plukke inn løsøre, tjore fast trampolina og spenne fast drivhuset. Hver høst har vi et eller flere bilder av flygende trampoliner. Ikke la det bli din trampoline!