Nå blir det folksomt!

Vestvågøy kommune ved personalkonsulent Cato Hansen og leder ved plan og teknikk, Anne Sofie Nilsen. De er nå i prosess med å ansette fem nye medarbeidere. Foto: Lise Fagerbakk

Vestvågøy kommune ved personalkonsulent Cato Hansen og leder ved plan og teknikk, Anne Sofie Nilsen. De er nå i prosess med å ansette fem nye medarbeidere. Foto: Lise Fagerbakk Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Plan og teknikk i Vestvågøy har over år slitt med ledige stillinger og saker i kø. Nå er det håp om flere nyansettelser.

DEL

Vestvågøy kommunes plan- og teknikkenhet har i flere år vært underbemannet i perioder. Noe som har ført til lang saksbehandlingstid og prosjekter på vent.

I høst ble det lyst ut i alt fem stillinger med søknadsfrist 7. januar.

– Vi har søkere på alle stillingene og skal i gang med intervju i uke 5, forteller personalkonsulent Cato Hansen i Vestvågøy kommune.

Fem stillinger

En av årsakene til at tilsettingsprosessen fortsetter først om to uker, er kapasitetsutfordringer ved enheten.

– Vi har mange tilsettinger nå og det tar tid å finne rom for dette. Vi har også søkere som kommer reisende hit og andre er i jobb og må komme fra, forteller han.

Tilsettingene gjelder følgende stillinger:

  • Driftsansvarlig vei; én søker
  • Fagansvarlig vann og avløp; fire søkere
  • Byggesak; fire søkere.
  • To prosjektstillinger vann- og avløp; seks søkere.

– Forsiktig optimist

– Det er første gang vi har fire søkere til stillingen som byggesaksbehandler. Ellers har vi folk med ingeniørbakgrunn til alle stillingene, sier Hansen.

– Hvordan er kvalifikasjonene til de forskjellige søkerne i forhold til stillingene?

– Dette er noe vi skal gå gjennom, slik at det er for tidlig å si om vi klarer å få besatt alle stillingene. Men jeg er glad for at vi har søkere til alle. Det er positivt og jeg er forsiktig optimist, sier han.

Det er også leder for plan og teknikkenheten, Anne Sofie Nilsen.

Hun viser til at nyansettelsene er viktig for innbyggerne.

– Dette er helt nødvendig. Vi må få inn folk for å øke kapasiteten vår og for å saksbehandle innen akseptable frister. Alle stillingene er like viktige, men når det gjelder vann- og avløp har vi Mattilsynet på ryggen i forhold til god vannkvalitet, sier hun.

Artikkeltags