Gå til sidens hovedinnhold

OMEGA-økning!

Artikkelen er over 7 år gammel

Lofotprodukt AS hadde en omsetningsøkning på 67 millioner i 2012 sammenlignet med året før. Administrerende direktør Sigvald Rist er mest glad for at en negativ trend er snudd og bedriften igjen går med overskudd.

I 2010 tok Lofotprodukt AS i bruk den nye fabrikken i Storeidøya. Det skulle vise seg at det tok lengre tid en planlagt å få en effektiv drift i den nye fabrikken.

Regnskapet for 2011 viste et underskudd på 6,3 millioner.

-Vi opplevde en skikkelig frostnatt og vi var nødt til å gjøre noe. Derfor tok vi samling i bunn. Vi orienterte samtlige ansatte om den alvorlige situasjonen og ble enige om å sette i gang et forbedringsprosjekt som involverte alle ansatte, sier administrerende direktør Sigvald Rist.

Regnskapet for 2012 viser at Lofotprodukt AS fikk fart på omsetningen og de tjente penger.

Omsetningen endte på 273 millioner og det er en økning på 67 millioner i forhold til 2011. I 2012 endte resultatet før skatt med et overskudd på 8,8 millioner.

Jeg er veldig fornøyd med at vi i fellesskap klarte å snu den negative trenden. En resultatgrad på fire prosent er ikke mer enn det må være, men ut ifra den situasjonen vi var i så er jeg fornøyd, slår Rist fast.

-12 millioner av omsetningen er relatert til oppkjøpet av Manger Seafood, legger han til.

Er på hugget

Rist slår fast at de nå kun ser framover og er på hugget.

-Fabrikken fungerer slik den skal, vi har god drift og 2013 ser ut til å bli et godt år. Som Lofotposten har skrevet så investerer vi ti millioner i en ny reklamefilm. I 2011 ansatte vi en egen utviklingssjef, og nå utvider vi utviklingsavdelingen med ytterligere to medarbeider. Vi er nødt til hele å tiden å være på hugget, samtidig som vi må være nøkterne, slår han fast.

-Vi har en sterk økning på mange av produktene våre og det er godt å se at kundene setter pris på produktene våre. Vi produserer fast på to skift, men i perioder produserer vi på tre skift. Vi er 130 ansatte og 90 av disse jobber i Storeidøya, sier Sigvald Rist som er glad for at de nå er gjennom den tunge perioden og de røde tallene i regnskapet er borte.

Kommentarer til denne saken