Lofotprodukt har for lengst vunnet hjertene til norske sjømatelskere med sine smakfulle fiskeprodukter og humørfylte reklamestunts. Nå skal nye markeder erobres, og 14. februar, på selveste Valentinsdagen, lanseres fiskeburgere fra Lofoten i Frankrike.

Det er Saveurs de Norvège («norske smaker») som står for den operative lanseringen av fiskeburgere fra Lofoten i Frankrike. Firmaet, som drives av tre norske kvinner med base i Frankrike, spesialiserer seg på å introdusere norske mat-spesialiteter for franskmenn. Denne gangen er det Lofoten fiskeburger med 80 % fisk som skal selges inn til kresne, franske ganer, som virkelig vet å verdsette kvalitet og god smak.
- Vi tok kontakt med Lofotprodukt fordi den franske dagligvarekjeden Provencia, en franchise til Carrefour, var på jakt etter en skikkelig god fiskeburger. Kjeden, som omsetter for rundt en milliard euro i året, hadde tidligere prøvd ut flere typer fiske-kaker fra Norge. Tilbakemeldingen var at de smakte for lite fisk og at konsistensen var for myk, forteller Eidis W. Biehler i Saveurs de Norvège i en pressemelding.

Da kjedens innkjøpssjefer fikk smake Lofoten 80 % fiskeburger ble de derimot umiddelbart overbeviste om at dette er riktig produkt for det franske markedet.
- Franskmenn er opptatt av ekte og naturlige råvarer og setter pris på tradisjonell mat. Det har tatt knappe fire måneder fra første kontakt til produktet nå lanseres, og jeg er overbevist om at fiskeburgerne vil selge godt, forteller Biehler.
Fiskeburgerne, som på fransk heter «Burger Marin Lofoten», lanseres i første omgang i kjedens 30 butikker i Lyon, Grenoble og Geneve, samt i Leclercs flaggskip-forretning i Paris. Og allerede før lanseringen har også andre butikker og kjeder vist interesse for fiskeburgerne fra Lofoten.


Salgssjef i Lofotprodukt AS, Øystein Rist, synes det er spennende at nettopp Frankrike blir bedriftens første eksportmarked.
- Saveurs de Norvège vil i tiden som kommer gjennomføre flere smaksdemonstrasjoner av våre produkter i franske butikker. Vi gleder oss til å høre tilbake-meldingene fra de franske forbrukerne. Dette er forbrukere, som i likhet med oss nordmenn, er opptatt av kvalitet. Med Lofotens kjærlighet til fisk og tradisjonsrike oppskrifter, og franskmennenes kjærlighet til godt håndverk og gode smaker, må jo dette bli den perfekte Valentins-match, avslutter Rist.