NÅR ENTREPRENØRER SAMT KOMMUNE OG LOFOTKRAFT «MISBRUKER» HMS…..

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I vår dukket det plutselig opp en vei i marka og naturområde i Åvika som ingen i nærområdet hadde kjennskap til?

En kort liten avisomtale i Våganavisa rundt dette. Der kom det fram at Lofotkraft samt Vågan kommune hadde bedt entreprenør om å avslutte legging av vann- og kraftledning fra gang og sykkelvei til marka fra Åvika til Marithaugen og ny ungdomsskole. Ei forutsetning for arbeidet var at marka skulle tilbakeføres til det opprinnelige? Ei skikkelig utfordring om ikke umulig!

Finnes det kommunale og fylkeskommunale vedtak rundt denne byggingen der miljø er vurdert?

Arbeidet har ført til et stort inngrep i marka med graving, sprengning, utfylling osv

Undertegnede har undret seg over dimensjonene i arbeidene, men håper på at tross alt veier etc. kan føre til et etterbruk for både sommer og vinter for de som er glad i marka, og kanskje for skoleungdommer fra Åvika, Kortvika og Finneset/Kreta.

Like før helga 23. oktober dukket det så opp skilting om forbudt til å gå i området/veien(?).

Ved et tilfeldig møte med en ansatt ble det fortalt at det skyldes en bil som var nysgjerrig på hva som skjedde og hadde kjørt oppover……

Dog bruker de fleste beina, og veien har vært brukt til små korte turer både for at det var greitt å gå langs veien samt noe nysgjerrighet.

Skiltet provoserer! Entreprenøren har bygget vann og kraft fra Osan og til Åvika langs sykkel og gangsti uten noe annet enn innskrenkninger langs sykkel og gangsti.

De har videre bygget, sprengt og fylt store masser i Åvikmarka uten et eneste skilt, og som sagt få har brukt veien til annet enn en tur i ny og ne. Pr dags dato er de kommet til ca. overkant Kortvika, og vi undrer oss hvor gravinga skal fortsette? Lofotkraft ville på forespørsel ikke utlevere kartmateriale på grunn av sikkerhetshensyn?

Hvorfor kunne de ikke ha brukt en annen skilting slik at turgåing kunne fortsette? Så vidt vi ser er der ikke arbeid i helger. Hva med innkjøring forbudt, ferdsel på eget ansvar eller noe lignende. Eller skilting der arbeidet foregår inne i marka med et forbudsskilt.

Hvor lenge skal dette foregå. Vinter og snø samt skiløyper som brukes i området er like foran oss.

FORBUDT ER LØSNINGEN. ENKELT!


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken