Gå til sidens hovedinnhold

Når foodtrucken er for kort

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Uka som gikk hadde ikke et oppløftende nyhetsbilde hvis man er generelt skeptisk til energi på avveie.

Det advares derfor mot smittende oppgitthet og manglende saklighet når vi byr på tre grelle eksempler på hvordan vi i vår tid koser oss med saksbehandling til ingen nytte, og som ikke gavner noen.

Takk til bidragsyterne i Flakstad, Vågan og Vestvågøy.

Flakstad-politikerne valgte nemlig å utsette søknaden fra en næringsdrivende som vil selge mat fra ei vogn til sommeren, altså det som i vår tid heter "foodtruck". Årsaken var ikke at de ikke liker maten eller mannen, men foodtrucken hans er angivelig for kort, eller muligens for lang. Alt avhengig av hva som blir utredet før neste møte.

Den så vi ikke komme.

For hvem har egentlig, noen gang, kjøpt mat fra en foodtruck og lurt på om foodtrucken har en passende lengde? Etter denne ukas formannskapsmøte i Flakstad vet vi bedre, og i jakkelomma vår ligger det nå et målebånd.

Vågan kommune spreller på kroken i saken om å tillate at Uno-X får etablere en automatstasjon ved Biltema. Både byplanen, arealutnyttelse og kapasitet på rådhuset trekkes inn, og du trenger ikke være veldig konspiratorisk anlagt for å skjønne at noen ønsker seg et stempel der det står "Takk for henvendelsen, men det må bli nei".

Bensin utenfor Biltema! Ja, hva blir det neste, fiskesalg på kaikanten?

Også Vestvågøy kommune og Statsforvalteren koser seg med en sak. Hvem som har rotet det til får vi trolig aldri et veldig godt svar på. Men uansett skal kommune og statsforvalter nå sette seg ned for å bli enige om STIM skal få bygge en fabrikk og anlegge en vei.

Det høres jo i utgangspunktet ut som en fornuftig idé, helt til man tilfører saken følgende opplysninger:

  • Veien er anlagt.
  • Bygget er for lengst påbegynt.
  • Byggherren har fått alle tillatelser.

En kan ha forståelse for at slikt må landes formelt, og at kart og terreng må stemme. Men lange diskusjoner om snøen som falt i fjor høres ikke ut som vel anvendt tid med de utfordringene samfunnet vårt har nå.

Til slutt bruker vi hasteparagrafen og ønsker våre trofaste lesere en fortreffelig helg.

PS: Her er det ingen ankemulighet.

Kommentarer til denne saken