Gå til sidens hovedinnhold

- Når startnummeret og hjelmen er på, lyser det minst like mye i øynene hos ungene som hos proffene

Artikkelen er over 2 år gammel

Under Arctic Race of Norway vil også de minste få muligheten til å være i sentrum av sykkelfesten.

Når de to første etappene av årets Arctic Race of Norway går av stabelen i Lofoten 15. og 16. august er det ikke bare proffsyklister fra hele verden som skal i aksjon. Mens de 20 profflagene kjemper om sekunder og spurtpoeng langs Lofotveiene, arrangerer Sparebank 1 Nord-Norge Mini Arctic Race of Norway for at barn mellom tre og tolv år skal få oppleve sykkelfesten fra sykkelsetet.

– Vi ønsker å involvere ungene enda mer aktivt i arrangementet og sørge for at dette blir en komplett folkefest for alle aldre, forteller banksjef i Sparebank 1 i Lofoten, Geir Bringsli.

– Større enn proffrittet

Sist gang Arctic Race var i Lofoten arrangerte banken barnerittet for første gang. Det samlet ifølge banksjefen rundt 250 barn både på Leknes og i Svolvær. På de seks årene SNN Mini Arctic Race har blitt arrangerte parallelt med Arctic Race of Norway har rittet hatt over 10.000 deltakere.

– Vi håper vi skal få med minst like mange barn under årets utgave av rittet. I antall deltakere er det jo mye større enn proffrittet og for ungene er det like stort å delta. Når startnummeret og hjelmen er på, lyser det minst like mye i øynene som hos proffene, forteller Bringsli engasjert.

Premie og podiumplass

Løypa går inne i sentrum av både Svolvær og Leknes, og ungene vil få en smakebit av Arctic Race-atmosfæren med publikum og speaker langs traseen. Bringsli forteller at alle deltakerne også kan forvente premiering og podieplass. Påmeldingen er gratis og har allerede åpnet, men det er mulig å melde seg på helt fram til rittstart.

– Det blir kjempeartig, slår Bringsli fast.

Kommentarer til denne saken