Støtter LofotenMat for å fremme sjømat hos barn

Får støtte: Anne Karine Statle og LofotenMATFoto:Arkiv

Får støtte: Anne Karine Statle og LofotenMATFoto:Arkiv

Artikkelen er over 2 år gammel

Fiskeriminister Per Sandberg gir 150.000 til nettverket av lokale matprodusenter for å få barn og unge til å spise mer sjømat.

DEL

Totalt deler Nærings- og fiskeridepartementet ut 12.25 millioner kroner som skal gi barn og unge positive sjømatopplevelser.

– Å sørge for gode kostholdsvaner blant barn og unge er en av de viktigste investeringene vi kan gjøre for fremtidige generasjoner. Barn spiser i dag mer godteri enn sjømat og sjømatkonsumet i Norge er på vei ned. Dette er trender vi må ta på alvor, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp) i en pressemelding.

LofotenMAT ønsker å arrangere en rekke pop-up matkurs i forbindelse med andre festivaler og arrangement i Lofoten gjennom året for å fremme bruk av sjømat hos barn og unge.

– Formålet er at barn og unge skal sitte igjen med en erfaring om at sjømat er enkelt å lage og smaker godt. Vi mener dette er godt tiltak som samsvarer godt med intensjonen med tilskuddsordningen, heter det.

Artikkeltags