Fiskeriministeren inviterer til sjømat-bootcamp i Lofoten

Bootcamp: Fiskeriminister Per Sandberg(FrP) inviterer til Sjømat-bootcamp

Bootcamp: Fiskeriminister Per Sandberg(FrP) inviterer til Sjømat-bootcamp Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nærings- og fiskeridepartementet gir 1,5 millioner kroner til sjømat-bootcamp.

DEL

– Vi trenger flere kloke hoder og flinke hender til å forme framtidens sjømatnæring. Med disse bootcampene ønsker vi å utfordre morgendagens eksperter, ledere og de som forhåpentligvis velger sin karriere i sjømatnæringen til å bidra med ideer til hva som kan være framtidens løsninger i sektoren, sier fiskeriminister Per Sandberg (FrP).

En av de tre sjømat-bootcampene som skal arrangeres i år er lagt til Lofoten.

20 masterstudenter vil få muligheten til å få være med på sjømat-bootcamp i Lofoten i slutten av april. Her får studenter fra norske universiteter og høgskoler møtes for å bryne seg på aktuelle problemstillinger i sjømatnæringa.

De 20 som blir valgt ut til å delta får besøke bedrifter, møte kreative folk og mulighet til å knytte kontakter for videre arbeidsliv.

– Jeg håper mange studenter griper denne muligheten og søker på bootcampen. Her får de en unik mulighet til å få innsikt i en spennende næring, samtidig som de får oppleve fantastiske Lofoten, sier Sandberg.

Deltakerne får en oppgave som skal løses i tverrfaglige grupper og presenteres for en jury. Sandberg håper at deltakelse i en bootcamp vil åpne studentenes øyner for næringa.

– Norges blå gullgruve handler om mer enn bare fisk. Håpet er at disse bootcampene kan motivere unge mennesker til å se sjømatnæringens mange muligheter og karriereveier, sier fiskeriministeren, som påpeker viktigheten næringa har i framtida.

– Sjømatnæringen vil være en viktig bærebjelke i norsk økonomien framover. Mange tror faktisk fisk blir den viktigste næringen i Norge i framtiden, skal vi tro en undersøkelse fra Universitetet i Bergen.

Sett Sjøbein som er et nasjonalt samarbeid for å sikre rekruttering og kompetanse til sjømatnæringa står for organiseringa av bootcampen som er gratis for deltakerne.


Artikkeltags