Evenes kan stikke av med gigant-terminalFoto: Ragnar Bøifot

Foto: Ragnar Bøifot Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Evenes - Bjerkvik vokser fram som nav i storregionen med Lofoten, Vesterålen, Ofoten og Sør-Troms.

DEL

Det er Harstad Tidende som forteller om de nye terminalplanene i Evenes, skriver fremover.no

I følge avisen er det planer som omhandler både godsterminal, butikk, hotell, rundkjøring og ny vei til Harstad/Narvik lufthavn Evenes. Her skal Postnord være en aktuell aktør.

Fremover har tidligere skrevet at selskapet vurderer å flytte fra Harstad mot Narvik-regionen.

Selskapet har konkrete planer om å bruke nærmere 80 millioner kroner på en 3.000 kvadratmeter stor godsterminal. I følge HT er det investoren Ronald Walquist som står bak prosjektet.

Regiondirektør John Kenneth Selven i Postnord, bekrefter for Harstad Tidende at det jobbes med å finne ut hva som skal skje når kontrakten selskapet har på Stangnes i Harstad går ut i 2019.

– Vi har fortsatt litt tid på oss. Vi prøver å finne det optimale området for å kunne frakte gods fram til kunden på den mest effektive måten, sier han.

- Allerede i neste måned skal vi ha møte med Narvik. Narvik sitt fortrinn er toget, men denne tilførselsveien er ustabil. I dag er det store kapasitetsproblemer på jernbanen. De sier den skal utvides, men det tar mange år, sier regiondirektøren.

Tidligere har PostNords viktigste konkurrent, Posten Norge besluttet å legge sin nye terminal til Bjerkvik.

-  Bjerkvik har klare fordeler med hensyn til nord/ sør aksen pluss at det ligger ved Ofotenbanen. Ulempen er avstanden til Harstad og Lofoten/Vesterålen. Det at en konkurrent har valgt å etablere seg er positivt, men ikke avgjørende, sier han til Harstad Tidende..

I dag er man altså lokalisert i Harstad. Her er det fortsatt dialog.

 – Begge parter er veldig positive, så får vi se om de finner en tomt som er stor nok. Vi trenger mellom 60 og 80 mål, og terminalen skal være døgnåpen, sier han.

En terminal vil gi mellom 30 og 60 arbeidsplasser.

Artikkeltags