Flere butikker stengt torsdag: - Vil være minimalt med kunder

Stenger dørene: Gunnar Olsen ved Elkjøp på Leknes forklarer at de kommer til å stenge butikken i tidsperioden 13.00 til 18.00 torsdag. Det samme gjelder Intersport og Bohus, forklarer han.

Stenger dørene: Gunnar Olsen ved Elkjøp på Leknes forklarer at de kommer til å stenge butikken i tidsperioden 13.00 til 18.00 torsdag. Det samme gjelder Intersport og Bohus, forklarer han. Foto:

Flere butikker velger å holde stengt i en periode førstkommende torsdag grunnet Arctic Race of Norway.

DEL

Torsdag 15. august vil veien inn til selve Leknes sentrum være stengt fra klokken 07.00 til 20.30. Politiet og Statens vegvesen har også gitt arrangøren tillatelse til å stenge veier i området utenfor Leknes i perioden mellom klokken 13.00 og 18.00.

Flere butikker i Idrettsgata på Leknes har dermed besluttet å stenge i denne perioden torsdag.

Les også: Disse stjernene skal delta i Arctic Race of Norway

– Minimalt med kunder

Daglig leder ved Elkjøp på Leknes, Gunnar Olsen, forklarer beslutningen med at det er umulig å komme seg både fra og til butikken med bil.

– På grunn av stengte veier vil vi ha minimalt med kunder. Det er også ei utfordring at de som jobber hos oss ikke kommer seg hjem, sier Olsen, og peker på at flere barnehager stenger tidligere denne dagen på grunn av stengte veier.

– Basert på dette har vi tatt avgjørelsen om å la de ansatte få være med på folkefesten. Vi stenger hele varehuset i perioden mellom klokken 13.00 og 18.00, legger Olsen til.

Han forklarer at Intersport og Bohus i samme varehus har valgt å gjøre det samme. Dette gjelder også XL-Bygg i Storvollveien på Leknes.

– Flere av de ansatte trenger å komme seg hjem før klokken halv ett. Derfor kommer vi til å holde stengt i en tidsperiode, sier daglig leder Freddy Henningsen.

Byggmakker i Idrettsgata har imidlertid valgt å holde åpent.

– Vi skal ikke holde fysisk stengt og skal bruke dagen på varetelling. Dørene står åpen, men vi regner ikke med at det kommer veldig mange kunder, sier daglig leder Kjetil Kristensen.

Les også: Åpen dag og sjøøvelse på nært hold: – Dag Otto har meldt sin interesse for å delta

Ikke tatt ei beslutning

Lofot-Entreprenør i Sjøveien kan også meddele at de holder stengt fra klokken 12.30 førstkommende torsdag. Felleskjøpet, som holder til i samme område, har foreløpig ikke tatt en beslutning.

– Noen av de ansatte må vi få hjem tidligere på dagen på grunn av at barnehagene stenger tidligere. Vi er fremdeles i tenkeboksen når det kommer til om vi skal stenge butikken eller ikke, forklarer Svein Johnny Eltoft ved Felleskjøpet.

Daglig leder ved Monter Lofoten, Vivi Johansen, forklarer at de foreløpig har planer om å holde butikken åpen.

– Vi har andre ting å gjøre i butikken selv om det ikke er kunder her. Per nå har vi tenkt til å holde åpent, men har ikke havnet på en endelig konklusjon, sier Johansen.

Ketil Benjaminsen ved Lofotsenteret kan fortelle at senteret skal holde åpent som vanlig torsdag. Lofotposten kjenner ikke til at flere butikker skal holde stengt på Leknes i det nevnte tidsrommet.

Les også: Flere frivillige trengs til Arctic Race: - Vi mangler mange

Artikkeltags