Alle berørte DNB-ansatte må søke på sine egne jobber

NEDBEMANNING: 600 av de 1500 personene som jobber på personmarkedssiden i DNB vil miste jobben.

NEDBEMANNING: 600 av de 1500 personene som jobber på personmarkedssiden i DNB vil miste jobben. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

De 1500 ansatte på personmarkedssiden i DNB må søke på sine egne jobber om de ønsker å bli i bankkonsernet.

DEL

Det jobber i dag 1500 ansatte på personmarkedssiden i DNB, fordelt på 116 kontorer landet over.

Når 59 av kontorene kappes, mister også 600 personer jobben. Det er rundt 40 prosent av alle de ansatte på privatmarkedssiden i DNB.

DNB legger ned på Andenes og seks andre kontorer i Nordland 

Men også kontorene som ikke blir avviklet vil oppleve nedbemanning. Det skriver Nord24.

De ansatte på disse kontorene, og ansatte på kontorer som blir nedlagt, må konkurrere mot hverandre om jobbene som blir igjen.

Må søke

Det bekrefter Ragnhild Martinsen, som er regionbanksjef for DNB personmarked.

- En konsekvens av denne omstillingen er at stillingene på de gjenværende kontorene må søkes på av de som jobber ved kontorene i dag i konkurranse med de som mister jobbene sine på kontorene som blir nedlagt, sier Martinsen til Nord24.

- Hvordan dette vi bli på de enkelte kontorene er da avhengig av hvordan søknadstallene blir, legger hun til.

- Kraftig nedtrekk

Martinsen er sjef for i underkant av 60 ansatte i DNB personmarked i de tre nordligste fylkene. Hun må belage seg på å nedbemanne mellom 30 og 40 prosent av disse.

- De om jobber ved kontorene som legges ned vil kunne benytte seg av våre virkemiddelpakker eller de kan velge å søke på stillinger inn mot kontorene som fortsatt skal være der, sier hun.

Hun betegner nedbemanningen som omfattende.

- Det er ingen tvil om at det er et kraftig nedtrekk. Dette er en tung dag og mange er berørt av dette. Men det som skjer nå er en konsekvens av en utvikling som har pågått over tid. Stadig færre oppsøker banken fysisk og kundene bruker nett til det meste. Det er jo bare å se på sine egne bankvaner. Da må vi drive så effektivt som mulig, være konkurransedyktig på pris og ha et godt tilbud på nett og mobil.

Frivillge løsninger

I en pressemelding som er sendt ut i ettermiddag sier konserndirektør Trond Bentestuen at DNB vil forsøke å løse nedbemanningen med frivillige ordninger.

- Dette er en krevende dag for de ansatte som berøres, og det er trist at så mange dyktige medarbeidere må forlate DNB. Vi skal gjøre det vi kan for å gjennomføre nedbemanningen med frivillige løsninger, sier Bentestuen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken