Nå har Thor kjøpt 4.400 kvadratmeter næringslokaler i Bodø: - Dette er et viktig kjøp for oss

E i Nord-konsernet har kjøpt en stor næringseiendom i Bodø.

DEL

Eiendomsselskapet er en del av i Bil i Nord-gruppen, og eies av investor Thor Drechsler. Nå er det klart at 4.400 kvadratmeter næringslokaler i Gamle riksvei 1 i Bodø er overtatt av bedriften.

Næringsbygget huser i dag blant annet Bil i Nord, Jakhelln MC og Nordlandssykehuset.

– Kjøpet av Gamle riksvei 1 er viktig for oss, og vi ser fram til å overta bygget som er godt forvaltet av de tidligere eierne sier Thor Drechsler, eier av E i Nord i en pressemelding.

E i Nord har satset tungt på eiendom i Nord-Norge. Bedriften slår fast at det siste oppkjøpet i Bodø er en del av denne strategien.

Drechsler har gjennom Bil i Nord det siste året også kjøpt Jakhelln Bil med virksomhet i Bodø, Mo i Rana og Mosjøen.

Bygget som nå er overtatt av Svolvær-bedriften har en lang og sammenhengende historie som bilbygg siden oppføringen i 1964.

– Virksomheten vi kjøpte av Morten Jakhelln for litt over et år siden holder til i dette bygget så det var naturlig for oss å vurdere å kjøpe bygget når det ble lagt ut for salg. Bygget er funksjonelt og har mange alternative bruksområder. Det er naturlig for oss å vurdere en modernisering av vår egen bilbutikk i Bodø og vi ser dette i sammenheng. Bodø er en attraktiv by som vi i lengre tid har ønsket å øke eksponeringen i kommenterer eiendomssjef Tommy Wårheim Seim

Ifølge Avisa Nordland la Jakhelln ut eiendommen for salg i desember i fjor. De nye eierne har foreløpig ingen planer om store endringer.

– Vi ønsker nå å gå i dialog med dagens leietakere og potensielle nye leietakere til de ledige lokalene i andre sier Seim.

E i Nord har mer enn 60 leietakere fordelt på 25 bygg og i overkant av 50.000 kvadratmeter næringseiendom. Gruppen er også hel- eller deleier i utviklingsprosjekter innen bolig/næring/logistikk. Utviklingsprosjektene har tomteareal på over 1 500 000 kvadratmeter.

Les også: Satser stort på eiendom i Nord-Norge med base i Lofoten: – Vi har kjøpt eiendom det siste halvannet året for 300 millioner kroner

Artikkeltags