«Ballstadøy» på vei heim

STASBÅT: Her er «Ballstadøy» under prøvekjøringen. Mandag kveld kommer hun heim til Ballstad. Foto: Ove Kristensen/Væstværftet.

STASBÅT: Her er «Ballstadøy» under prøvekjøringen. Mandag kveld kommer hun heim til Ballstad. Foto: Ove Kristensen/Væstværftet.

Artikkelen er over 4 år gammel

Tirsdag forlot «Ballstadøy» verftet i Danmark og satte kursen nordover. Mandag kveld er det ventet at nybygget til 62 millioner seiler inn hjemmehavna Ballstad.

DEL

Det er rederiet Ballstadøy AS på Ballstad som har fått bygget den 34,85 meter lange fiskebåten.
Skroget er bygget i Polen, mens resten av arbeidet er gjort ved Væstværftet i Hvide Sande i Danmark.
Båten er 9,5 meter bred og er utrustet for snurrevad- og notdrift. Den er også utstyrt for å levere levende fisk.
Tirsdag ble Lofotens nyeste fiskebåt overlevert til rederiet og båten satte da kursen nordover.

Se også: Slik leverer "Ballstadøy" levende fisk til ei ventemerde

-Stas med nybåt

Torsdag formiddag var «Ballstadøy» nord for Bergen. Skipper og reder Arnt Helge Sørensen legger ikke skjul på at det er stas å gå leia med ny båt.
–Det kjennes veldig bra ut og vi synes selv vi har fått en stasbåt. Så langt har hun oppført seg eksemplarisk, forteller skipperen på telefon.

Lokal leverandør

Han forteller at de skal innom mange havner på tur nordover.
–Onsdag var vi i Egersund og nå skal vi til Ålesund. Det er utstyr og diverse som skal hentes. Vi har også med oss en mann fra instrumentleverandøren så det blir å gå noen dager før vi er hjemme, sier han.
-Når ankommer dere Ballstad?
–Vi håper å komme til Ballstad mandag kveld, men det er fortsatt litt usikkert. Tirsdag morgen må vi være på plass i Moskenes. Da skal Latech AS starte monteringen av sløyeutstyret, forteller skipperen.

I 2011 kom den forrige "Ballstadøy" til Ballstad.

Se bildeserie fra den første båten.

Døpes på Ballstad

–Er båten døpt?
Nei. Dåpen skal selvfølgelig skje på Ballstad. Vi planlegger dåp på påskeaften med påfølgende åpen båt, sier rederen som bare gleder seg til å få snurrevaden i havet.
-Planen er å starte fiske like etter påske. Vi skal da fiske torsk som skal leveres levende til Nic. Haug AS. Vi får håpe at torsken ikke har forlatt Lofoten, sier Arnt Helge Sørensen som forteller at båten koster 62 million er kron er. Båten skal erstatte gamle «Ballstadøy» som er 27 meter lang.
-Båten er lagt ut for salg, men er foreløpig ikke solgt, sier Arnt Helge Sørensen.
Ballstadøy AS eies av Arnt Helge Sørensen, Ingve Johansen, Steve Nilsen, Hemingodden AS, Rist Invest AS og Vegar Holding AS. Alle aksjeeierne i selskapet er fra Ballstad.

Les også: Fikk torsk på 38,52 kilo på stang!

Les også: Endelig ble det futt i lofotfisket

Følger nye Ballstadøys tur nordover på Marine Traffic.

Artikkeltags