Tørrfisk fra Ballstad hedret i Berlin: – Dette er lokalmat av høy kvalitet!

Stolt mottaker av Spesialitet-merket. F.v.: Halvor Hansen fra Halvors tradisjonsfisk, landbruks- og matminister Bård Hoksrud og adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist. Foto: Matmerk

Stolt mottaker av Spesialitet-merket. F.v.: Halvor Hansen fra Halvors tradisjonsfisk, landbruks- og matminister Bård Hoksrud og adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist. Foto: Matmerk

Tørrfisk Loin fra Ballstad fikk tildelt Spesialitet-merket for utvalgt lokalmat under mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin fredag.

DEL

Tørrfisk Loin fra Ballstad er et produkt fra Halvors Tradisjonsfisk i Tromsø. Halvor Hansen som står bak firmaet er selv opprinnelig fra Fredvang, og tørrfisken han bruker kommer fra Nic. Haug på Ballstad.

– Dette er lokalmat med høy kvalitet, basert på lokale råvarer og oppskrifter som gir verdiskaping i lokalsamfunnet fra produsenter med mot til å satse, sa landbruks- og matminister Bård Hoksrud.

Han sto for utdelingen av Spesialitet-merket til Halvors tradisjonsfisk for produktet Tørrfisk Loin fra Ballstad. Tildelingen skjedde under Internationale Grüne Woche, en av Europas største mat- og reiselivsmesser. Nord-Norge er en av hovedregionene på den norske standen.

– Spesialitet-merket er svært viktig for oss. Det gir en anerkjennelse til først og fremst produktet vi har utviklet, men også til ansatte i bedriften og produksjonsmetodene. Spesialitet-merket åpner dører og gir oss mulighet til å nå ut til et større publikum. Vi er utrolig stolte over å motta en slik utmerkelse, sier Halvor Hansen fra Halvors Tradisjonsfisk i en pressemelding.

Han viser også til at tørrfisken er den første som både er merket «Spesialitet» og som er produsert av tørrfisk med beskyttet, geografisk betegnelse under Tørrfisk fra Lofoten.

– Det er vi utrolig stolte av, sier han videre.

Merkeordningen «Spesialitet» er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren vei til god lokalmat- og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge. Ordningen forvaltes av Stiftelsen Matmerk med støtte fra Landbruks- og matdepartementet.

En uavhengig jury bestemmer hva slags mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet.

Artikkeltags