Gå til sidens hovedinnhold

– Å møtes ansikt til ansikt er in!

Artikkelen er over 6 år gammel

– Selv om vi kommuniserer mer og mer over nett, vil kontakten ansikt-til-ansikt aldri gå av moten.

LofotFishing 2015:

Det sa fiskeridirektør Liv Holmefjord da hun fredag middag åpnet den niende LofotFishing. Vel 100 utstillere fra inn- og utland er i gang med handel, faglige treff eller gjensyn og nykontakt. På løpende bånd sa utstillerne seg fornøyde med åpningsdagen. Det samme gjorde besøkende.
Overfor Lofotposten sier sekretariatsleder Kjell Furu i Lofotrådet det slik:
– Arrangementet i seg selv hjelper oss videre mot nye utfordringer. Her er sterke islett av innovasjon, kunnskap og elementer som gir større forståelse for næringen inn i fremtida, sier han.
 

Dele erfaringer

– I rådet er vi opptatt av forbindelseslinjene mellom politikk og fiskerinæring. Vi er et stykke på vei med vårt eget sjømatutvalg som ble oppnevnt i 2013, og som har med fiskere, oppdrett, turisme og det vi ellers identifiseres med Lofoten.
Ordfører Eivind Holst var opptatt av at man på ei slik messe kunne dele erfaringer, mens Dan Joensen (60) som for mange år siden bodde i nettopp Kabelvåg, men som nå promoterer store fartøyer på Nordvest-Russland og som på messe representerer Refa/Vonin, sier:
– LofotFishing er ei fabelaktig messe som er veldig oppegående. Det er for eksempel hit du må komme for å få vite at utviklingen har ført til at en 35 fots sjark kan levere fisk for 8-10 millioner kroner årlig, sier han.
 

Teknikk er viktig

Også fiskeridirektør Liv Holmefjord er sterkt opptatt av hva nye tekniske hjelpemidler kan føre til.
– Jeg ser at det er leveringsindustrien som dominerer også på årets messe i Kabelvåg. Bransjen tenker nytt, og tar raskt i bruk nytt utstyr som fører til at norsk sjømat står i sentrum globalt, sier hun.
Hilde Stange i Sjøfartsdirektoratet er i Lofoten for å formidle en viktig nyhet til fiskerne.
– Siden 2012 har vi utviklet en nettside som heter yrkesfisker.no , hvor den enkelte aktør kan gå inn og ha tilsyn med eget fartøy. Fokus er sikre arbeidsplasser, risikovurdering, verneutstyr og andre redningsmidler, sier hun.

Se bildeserie fra messa:

Bildeserie

Ta en rundtur på LofotFishing

Imponert: Dan Joensen, opprinnelig fra Færøyene, bodde i en årrekke i Kabelvåg. Etter alvorlig sykdom er han ett hundre prosent restituert, og promoterer store fartøyer på Nordvest-Russland. – Jeg er imponert over det arrangøren får til, og synes LofotFishing er ei fabelaktig messe, sier han. Foto: John-Arne Storhaug

Kommentarer til denne saken