Teknisk Bureau AS overtar Joh. Vian på Leknes

Børge Olsen, Oddvar Antonsen, Anita Jacobsen og Kristian Olsen.

Børge Olsen, Oddvar Antonsen, Anita Jacobsen og Kristian Olsen. Foto:

- Teknisk Bureau og Joh. Vian har inngått kjøpsavtale som sikrer at trofaste Opel-kunder på Leknes fortsatt blir ivaretatt på best mulig måte.

DEL

Det melder selskapet i en pressemelding torsdag morgen.

– Vi er svært glade for å ha kommet frem til en løsning sammen med Teknisk Bureau som sikrer videre salg og service av Opel. Ikke minst er det godt å kunne fortsette å levere både nye biler og verkstedtjenester til våre trofaste kunder. Vi ser frem til å bli en del av Teknisk Bureau, noe som også gjør at kan bli aktuelt med flere spennende bilmerker i anlegget vårt, sier Børge Olsen hos Joh. Vian i pressemeldingen.

Bakgrunnen for salget er Bertel O. Steen sin endring i distribusjonsstrategi for Nord-Norge hvor Teknisk Bureau ble valgt som en av tre aktører som får ansvar for distribusjonen i hele landsdelen. Joh. Vian har solgt Opel siden begynnelsen av 60-tallet og har sørget for at merket har en sterk posisjon og markedsandel i distriktet. Allerede i sommer var det klart at det fortsatt skulle være salg av Opel på Leknes etter at Teknisk Bureau og Joh. Vian meldte at det var inngått en intensjonsavtale om kjøp av forhandleren. Kjøpsavtale er nå inngått og overtagelse skjer medio november 2019, heter det i pressemeldingen.

Børge OIsen vil være daglig leder for selskapet. Forhandleren driver videre der forhandleren holder til i dag.

Eier og styreleder i Teknisk Bureau, Oddvar Antonsen, er svært fornøyd med å overta en solid virksomhet som har en sterk posisjon på Opel i sitt distrikt. Det er lagt et godt grunnlag for å drive lønnsomt og se på muligheten for å tilføre nye merker både på salg og verkstedtjenester.

– Avtalen gir oss mulighet til å forsterke satsingen på importørens merker i Lofoten. Det at vi også får med viktig kompetanse på et av importørens merker som vi ikke representerer i dag, er viktig i den videre satsingen. I tillegg synes vi det er meget positivt at Joh. Vian også blir forhandler for sterke merker som Peugeot og Kia og får service for Mercedes-Benz person og varebiler. Dette vil sikre et godt tilbud til kundene i regionen, sier Anita Jacobsen, daglig leder i Teknisk Bureau, heter det videre.

Artikkeltags