Gå til sidens hovedinnhold

– Heftige motorer

Artikkelen er over 6 år gammel

August og Daniel syns det var interessant å se heftige motorer på helgens LofotFishing 2015 i Kong Øysteins hall i Kabelvåg.

LofotFishing 2015

– Vi ble med farfar som skulle hit og se litt, sier Daniel Bjordal (13 år) fra Harstad.
Han er på besøk hos familie i Svolvær, og han og kameraten August Karlsen (14 år) fra Svolvær har sett mye de syns i interessant i noen av de ca. 100 standene på LofotFishing.
Det er første gang de er på messa, som arrangeres annethvert år i Kabelvåg.

Stort

De unge messedebutantene er gjerne ute og fisker, og de ser gjerne på store motorer, som for eksempel den som står i utstillingen til Svolvær-baserte O. Marhaug Slip & mek.
Bedriftsleder Trond Marhaug er også på plass for å pleie og knytte kontakter.
– Denne messa er superviktig for oss, å treffe kunder og knytte kontakter, eller friske opp kontaktene vi allerede har. Her får vi treffe kunder i vårt nærmiljø, sier tredje generasjon Marhaug.
O. Marhaug Slipp & mek. hadde i fjor 90-årsjubileum. Bedriften driver med maskinreparasjoner, montering av skips- og båtmotorer og reparerer trebåter. De har sin kundekrets, som de kan ha beholdt i generasjoner. Konkurransen er hard.
– Det er få ting man er alene om å selge. Fornøyde kunder er alfa omega for å beholde kundene, sier Marhaug.

Flere motorer

Nogva Svolvær er en annen motorteknisk bedrift i Svolvær. De selger framdriftsanlegg, aggregat og hydraulikk. De har også vært med hvert år siden oppstarten av messa.
Daglig leder Per Jonny Sjøstrand ser forskjell på LofotFishing i dag og for tyve år siden.
– Det er langt færre fiskere i dag, det har vært en stor avskalling, men de som er igjen ser ut til å være mer profesjonelle som mer vil ha utstyret i orden, sier han.

Kurs

Det er ikke bare båtutstyr som presenteres og selges på messa. Opus Lofoten fra Vest-Lofoten videregående skole/Lofoten maritime fagskole er på LofotFishing for å informere om kurs og utdanning.
– En god del stopper på standen, og noen har meldt seg på blant annet kystskipperkurs, forteller Benthe Pedersen.
De holder et kystskipperkurs på tre måneder i høst. Kurset er eksamensforberedende i fagene navigasjon, navigasjonsmidler, sjøveisregler og skipslære. Dette kurset kjøres bare to steder i landet, der skolen på Gravdal er et av de to alternativene.

 

Kommentarer til denne saken