Gå til sidens hovedinnhold

«Nellson» og Stian til finale i gründerkonkurranse. Nå jakter de investorer til ny app.

Artikkelen er over 3 år gammel

Thomas «Nellson» Nilsen fra Hagvågen på Vestvågøy og Stian Jenssen fra Bodø imponerte juryen i Creative Business Cup (CBC), da konkurransen ble holdt i Bodø nylig. Duoen som står bak ideen CTRLEvents vant regionfinalen og skal om kort tid delta i landsfinalen i Bergen 13. juni. CBC er en internasjonal gründerkonkurranse med over 60 deltakerland.

Konkurransen er en gylden sjanse for å få vist fram ideene og produktene sine, og investorer følger nøye med for å plukke til seg gründere de har tro på.

Nytenkning

På fem minutter skulle karene overbevise juryen – og lyktes:

– Vi er blant annet opptatt av at ideen er innovativ, at den tar i bruk ny teknologi og at det er muligheter til å lage en vekstbedrift av den, forklarer juryleder Anniken Fjelberg til BodøNu.

– Stian kontaktet meg for tre år siden og fortalte om ideen sin. Han inviterte meg til å være med på å utvikle den. Han er en type som virkelig god på nytenkning innenfor teknologi, og han tør å satse 100 prosent på dette, forteller Thomas Nilsen.

Skal overbevise

Nilsen som jobber som til daglig driver Sky Fitness Fauske og i Bodø har alltid hatt mange jern i ilden, som DJ og musikkprodusent. Innenfor dette feltet har han aktivt brukt sosiale medier i årevis og har bygget seg opp et stort nettverk som duoen nå drar nytte av i arbeidet med den nye appen.

I oppkjøringen til konkurransen i Bergen, skal karene øve på såkalt «pitching»: Å presentere ideen sin på en kort, fiffig og overbevisende måte.

– Det blir sinnssykt spennende i Bergen. Vi skal presentere for mange investorer på ei stor scene. Drømmen er selvsagt å vinne og gå til verdensfinalen, men det er en knalltøff konkurranse, sier Nilsen.

Og ideen, hva er den?

– Se for deg at du står midt i London med eller uten et vennegjeng. Du har lyst å gjøre noe, men vet ikke hva som skjer rundt deg. Med CTRL Events kan du via et kart finne lokasjonene på alle events rundt deg. I og med at det er et sosialt media, kan du faktisk se hvilke av dine venner som har kjøpt billett til et event i ditt område. Dette er en app som kommer til å fungere i hele verden, forteller Nilsen.

– Deler av appen er produsert, men vi ser etter investorer for å fullføre prosjektet, sier Nilsen.

Kommentarer til denne saken