Han er ny direktør i Widerøe

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Stein Nilsen er ansatt som ny administrerende direktør i Widerøe, og starter opp i jobben 1. mai. Han kommer fra stillingen som direktør og investeringsansvarlig i Credo Partners, men har også lang fartstid fra fly- og transportbransjen.

Det skriver Avisa Nordland.

Lars Kobberstad fikk jobben sommeren 2008, men stilte sin plass til disposisjon i februar etter uenighet om selskapets strategi framover.

Styreleder i Widerøe, Brynjar Forbergskog er glad for at Stein Nilsen takket ja til jobben som leder av Widerøe.

– Stein Nilsen er en erfaren leder med meget relevant bakgrunn og alle de gode kvalitetene vi var på jakt etter, konstaterer Forbergskog. - Utfordringene i Widerøe er mange, men mulighetene er enda flere, og vi er sikre på at Stein vil lede arbeidet med å ta tak i dem på en god måte, sier Forbergskog i en pressemelding.

Les også:

Bred erfaring

Stein Nilsen begynte sin karriere som økonom i SAS Norge, og var i mange år leder både av bakketjenestene i SAS-konsernet og SAS i Norge. Han har også vært konserndirektør for persontransport i NSB og administrerende direktør i transportselskapet Nobina, før han i 2012 begynte i Credo Partners. Jobben i Widerøe ser han frem til med glede.

- Jeg ser frem til å jobbe sammen med ledere, medarbeider og tillitsvalgte for et enda bedre flyselskap. Sammen skal vi fortsette å leverer kundeopplevelser av første klasse samtidig som vi videreutvikler Widerøe til et selskap som skaper lønnsom vekst, sier Stein Nilsen.

- Ramsalt og ekte

Nilsen ser mange styrker i selskapet han skal lede fra 1. mai.

– Det er noe ramsalt norsk og ekte over Widerøe, sier Nilsen, som allerede som 19-åring startet sin karriere i luftfarten som stuer for blant annet Widerøe ved siden av studiene.

- Widerøe er en av Norges sterkeste merkevarer, med mange dyktige ansatte og lojale kunder. Selskapet er en viktig del av det norske transportsystemet og jeg håper å kunne bidra til å videreutvikle denne posisjonen, sier Nilsen.

Les også: Frykter Torghatten skal få kollektivmonopol i Nordland

Mange muligheter

Luftfarten i Norge er preget av hard konkurranse og et krevende marked. Også Widerøe er påvirket av denne utviklingen, men Nilsen har tro på at det vil være mange muligheter for Widerøe i fremtiden.

- Luftfarten er en bransje under sterkt press og har vært i betydelig endring de siste årene 1. Også vi i Widerøe må følge med i utviklingen. Sammen med de ansatte må vi finne en modell som gjør at vi styrker vår konkurransesituasjon fremover. Vi skal kjempe hardt for å beholde alle de kunder vi har i dag, inkludert avtalen med Staten på kortbanenettet. Det er viktig å videreutvikle konkurransekraften i Widerøe, slik at vi kan fortsette å levere gode tjenester både til samfunnet og alle våre kunder, sier Stein Nilsen.

Les også: Malfred Slydal takker av på flyplassen etter 40 år

Bodøværing

Visekonsernsjef i Torghatten Roger Granheim, blir i stillingen som konstituert leder av Widerøe frem til 1. mai når Nilsen tar over, og går da som planlagt tilbake til sin ordinære stilling i Torghatten og som nestleder i Widerøes styre.

- Jeg ser frem til å bli en del av Widerøefamilien, og sammen med mange dyktige medarbeidere skal vi videreutvikle en god arbeidsplass og et godt transporttilbud til våre kunder, sier Stein Nilsen.

Stein Nilsen er utdannet siviløkonom og jurist. Han er opprinnelig fra Bodø, og bor i dag sammen med familien rett nord for Oslo.

Les også: Widerøe planlegger radikal omlegging

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken