Lørdag inviterte XXLofoten til snikpremiere av deres nye satsing på kaikanten i Svolvær – Taste Depot.
Ideen er ifølge XXLofotens Frank Hagen basert på lokale matminner og matproduksjon.
– Her vil vi tilby enkle signaturretter basert på lokale råvarer. Det er grunnideen. I tillegg vil vi ha et utvalg av matvarer fra andre leverandører, forklarer Hagen.
Tørrfiskboller er en av signaturrettene. Etter hvert vil det komme flere.

Under snikåpningen lørdag, ble små softis-lignende lakseretter servert til gjestene med laksetartar i kjeksen og kremost på toppen.

 


– Einar Hallstensen har ansvaret for våre lokale retter og har begynt produksjonen, fortsetter Hagen.
Hvordan kom dere opp med navnet «Taste Depot»?
– Vi var innom mange navn, og litt av æren må jeg nok gi til Pål Christensen. Han mente vi burde bruke et militært uttrykk, og dermed kom «depot» inn i bildet. Deretter foreslo jeg at vi kalte det «Taste Depot». Det var mye diskusjon fram og tilbake, men jeg tror vi er veldig enige i dag. Det er et enkelt navn å si på norsk – smaksdepot, forklarer Hagen.

Les også: XXLofoten kåret til årets reiselivsbedrift

Gode skussmål

 

På snikpremieren lørdag flokket folk til kaikanten i Svolvær for å utforske det Hagen beskriver som et supplement til det Svolvær allerede har å by på.
Her ble det for anledningen bydd på champagnebrus og smakebiter av det restaurantens meny. Tilbakemeldingene var veldig gode.
– Dette er et helt supert tilbud. Vi tror dette kommer til å bli en stor suksess, var noen av lovordene Hagen og XXLofoten fikk fra de besøkende.
Dette skiller seg litt ut fra det XXLofoten holder på med og tilbyr fra før?
– Ja, det kan du gjerne si, men mat har vært viktig for XXLofoten hele veien. Det har vært i form av matopplevelser ute i naturen. Nå kan kundene ta med seg disse matopplevelsene hjem, sier Hagen, og sikter til at Taste Depot også selger råvarer som kan lages hjemme.
I høysesongen juni, juli og august vil restauranten holde åpent daglig.
– Etter hvert som behovet meldte seg kom Einar med på laget, og nå ansetter vi enda en ny person med matfaglig ballast. Her vil vi ha i alle fall tre årsverk, og kanskje enda flere på sommeren, sier Hagen.

Les også: Nasjonale prisvinnere møtes på kaikanten

Stor investering

Han er stolt over de gode skussmålene restauranten fikk på premierevisningen.
– Det er kjempeartig. Folk er veldig positive, og det ser ut som at de liker det godt. Dette er første fase. Etter å ha turt å satse så mye tid, ressurser og penger må vi ha trua på at dette blir en suksess. Det er snakk om flere millioner kroner. Det er en spennende og viktig tid vi nå går i møte, avrunder Hagen.

Les også: – Vi skal lage Lofotens svar på Norseman og Birkebeineren