Stabilt lesertall for Lofotposten

Artikkelen er over 2 år gammel

Mobil blir stadig viktigere plattform for Lofotpostens innhold.

DEL

Lesertallet på nett går opp for Lofotposten, mens papirlesingen går noe ned. Det viser de offisielle lesertallene for bransjen som ble lagt fram torsdag. Utviklinga er i tråd med trenden som har gått over noen år, men utslagene er små for Lofotposten. Det totale lesertallet for Lofotposten siste halvdel av 2017 er målt til 21.900.

Det er en nedgang på 100 fra målinga som ble gjort i vår. Endringen på nett er fra 9.000 til 9.100 og på mobil fra 7.400 til 8.500. Totaltallet tar høyde for dobbellesing, altså at enkelte leser Lofotpostens nyheter både nett og papir.

Du finner tall for alle avisene i grafikken øverst på siden.

Felles trend

Samlet sett er det en tilbakegang på 11,3 % fra 2015/2016 til 2016/2017 for alle papiravisene i Norge, mens mediehusenes nettaviser går tilbake med 4,1% i samme periode. Med en økning på 7,6% fortsetter den positive utvikling på målte mobilutgaver.

Lofot-Tidende er ikke målt på nett i den aktuelle perioden, men papirtallene deres er 6.900, en nedgang på 800. Våganavisa og Avisa Lofoten deltar ikke i målinga.

Betalende abonnenter

 - Utviklingen er som forventet. Lokalavisen er ikke lenger en papiravis, men formidler nyheter 24 timer i døgnet og i økende grad i form av levende bilder. Da blir de digitale flatene viktigere, sier konserndirektør for innholdsutvikling i Amedia, Anders Opdahl.

Lofotposten har det siste året kunnet glede seg over økning i antall betalende abonnenter.

Også åpent innhold

- Vi hadde en stor vekst i 2016, som også slo inn på opplagstallene, og veksten  har fortsatt inn i 2017. At leserne er villige til å betale for innholdet vårt, er svært viktig og noe vi gleder oss over. Samtidig er det viktig for oss å være en lokal allmennkringkaster, noe som innebærer at når det skjer store ting i Lofoten skal vi sørge for at alle får tilgang til den viktigste informasjonen, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Lofotposten, Marianne Steffensen Kielland.

Artikkeltags