Tamara og Angelita fikk hederlig omtale i stor kåring: - De tør å satse på nyskapende produkter

NYSKAPENDE: Siden 2016 har Eriksen og Singer jobbet med produkter av tang og tare.

NYSKAPENDE: Siden 2016 har Eriksen og Singer jobbet med produkter av tang og tare. Foto:

Lofoten Seaweed fikk hederlig omtale i kåringen av Årets lokalmatgründer.

DEL

I august ble det klart at bedriften med base på Napp var en av seks finalister til prisen som årets lokalmatgründer. Lofoten Seaweed ble grunnlagt av Angelita Eriksen og Tamara Singer på Napp i 2016.

Satsingen på produkter av tang og tare har gitt bedriften mye oppmerksomhet, og nominasjoner til flere priser.

«Årets lokalmatgründer» fokuserer på å finne den beste gründeren innen lokalmat og entreprenørskap, og er et samarbeid mellom MENY og HANEN. Det er 5. året konkurransen holdes.

Fredag ble vinneren kåret, og prisen til til Ostebygda i Hol, Hallingdal.

Bedriften fra Lofoten fikk hederlig omtale i kåringen.

Både publikumsstemmer og en faglig vurdering teller. Lofoten Seaweed var den andre av de to kandidatene som knivet om flest publikumsstemmer

- Dette er en liten gründerbedrift med fokus på utvikling og salg av tangbaserte produkter. Juryen ønsker å gi de to gründerne hederlig omtale for tørre å satse på bærekraftige og nyskapende produkter med et viktig helseaspekt og interessante fremtidsutsikter.

Totalt er nærmere 150 kandidater vurdert i konkurransen.

Artikkeltags