Det er Våganavisa, Sparebank1 Nord-Norge og Vågan Næringsforening som står bak prisen, som i år ble delt ut for tiende gang.

NESO AS var nominert til prisen sammen med Cetho Eiendom AS og SALT AS, og daglig leder for NESO, Ruben Jensen, sa han ble overrasket over at det var hans bedrift som stakk av med den gjeve prisen.

– Dyktige medarbeidere

– Vi blir overrasket over å få denne prisen, for vi beundrer de to andre nominerte bedriftene. Det er imponerende, og det får meg til å tenke på at kanskje juryen må se gjennom kriteriene en gang til når det er vi som vinner, sa en lattermild Jensen, før han la til:

– Det er ekstra hyggelig å få dette som bursdagsgave når vi fyller 30 år.

NESO er landsdelens største frittstående næringslivsorganisasjon med 121 medlemsbedrifter, 11 milliarder i omsetning og 4.500 ansatte. 30-årsjubileet ble behørig markert i Bodø for halvannen uke siden med 350 bransjerepresentanter til stede.

– For 30 år siden var det et sterkt ønske om at vi skulle starte opp i Bodø, og det manglet ikke på advarsler da vi bestemte oss for Svolvær. Når vi nå har drevet noen år viser det seg at det går an å drive kunnskapsbedrifter også fra Lofoten og Svolvær med et nasjonalt og regionalt marked, påpekte Jensen.

NESO har helt siden oppstarten hatt sitt hovedsete i Svolvær, og har i dag 10 ansatte. Da han tok imot prisen dedikerte han den til sine dyktige og blide medarbeidere.

– Det er på vegne av dem og i takknemlighet til dem jeg tar imot denne prisen. Oppskriften på suksess er hardt og langsiktig arbeid. Vi har dyktige og kundeorienterte medarbeidere, men også krevende kunder, fortsatte Jensen, som deretter benyttet anledningen til å selv dele ut noen «priser».

Delte ut 30.000 kroner

Jensen hadde med seg tre gaver à 10.000 kroner for å markere at bedriften feirer 30 årsjubileum. De delte han ut til henholdsvis KS Ski Lofoten, Svolvær Lysets By og Vaagar Idrettspark.

– Vi er full av beundring for arbeidet de mange ildsjelene og dugnadsarbeiderne gjør. Det gir økt bolyst og trivsel for alle som bor her i Vågan, sa han, til jubel fra publikum.

Avslutningsvis takket han Sparebank1 Nord-Norge, Våganavisa og Næringsforeninga.

– Takk for at dere gjennom denne prisen hvert eneste år løfter frem gode og dyktige bedrifter i Vågan. Det er det vi lever av og det er kjempeviktig å synliggjøre de resultatene som skapes i næringslivet, avrundet han.