Forlater kommunen til fordel for privat firma

Viggo Torkildsen forlater Vågan  kommune til fordel for jobb i Cetho Eiendom AS.

Viggo Torkildsen forlater Vågan kommune til fordel for jobb i Cetho Eiendom AS. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

-To godt kvalifiserte medarbeidere i Vågan kommune slutter.

Det sier leder for plan- og bygningsavdelingen, Monika Ravnåsen til Lofotposten. Kirsti Kristiansen sa opp før jul, etter at hun har fordelt sin kapasitet likt mellom byggesak og eiendomsskatt. Nå har også Viggo Torkildsen sagt opp. Sistnevnte skal over til Cetho Eiendom AS, mens Kirsti Kristiansen skal i ny jobb i Statens vegvesen. Forrige gang Vågan kommune søkte etter folk med bakgrunn som teknikere/ ingeniører, måtte man gjennom tre utlysningsrunder. Bakgrunnen ligger i at Norge har få med slik bakgrunn, samt at det private næringsliv betaler gjennomgående bedre.
For Viggo Torkildsen var avgjørelsen om å si opp, vanskelig:
- Jeg kom til Vågan kommune 10. januar 2011, etter at jeg i en periode hadde drevet eget firma, og før det var 10 år i Steinsvikhus på Melbu og ett år ved NESO i Svolvær. I femte etasje på rådhuset har vi alltid hatt et veldig bra samhold og et flott arbeidsmiljø. For meg har det på alle måter vært fire lærerike og hyggelige år i Vågan kommune.
Er jobben som saksbehandler vrien?
- Har du kunnskapene med deg, går det bra - selv om utfordringene spenner seg fra en enkel garasje til større industribygg, sier han.
Monika Willumsen Ravnåsen legger ikke skjul på at kommunen går en tøff tid i møte.
- Erfaringsmessig vet vi at mange vil gjøre tiltak når våren nærmer seg. Derfor håper jeg ikke at sakene hoper seg opp. Men det er et faktum at vi i en periode bare vil ha en medarbeider som kan produsere innen byggesaksavdelingen.
Hvordan er samarbeidet med politikerne?
- Jeg synes de er flinke; de setter seg godt inn i sakene. Vi vet at de ikke alltid følger våre innstillinger. Men slik er, og må demokratiet fungere.
Rådmann Tommy Stensvik tror kommunen skal takle den situasjonen man nå havner i.
- Jeg vil se det positive i dette - nemlig at våre folk er så dyktige at andre gjerne vil ansette dem. Vi merker daglig at Vågan kommune er en attraktiv kommune som stadig flere ønsker å bo i. Det er et signal om at vi forhåpentlig får nye dyktige folk som erstattere for de som forlater, sier Stensvik.

Artikkeltags