Line Ellingsen fra Ellingsen Seafood Holdning ble tidligere i måneden plukket ut som en av Nord-Norges beste vekstskapere.

Det er selskapet Ernst & Young som hvert år kårer landets fremste vekstskaper. I kveldens regionfinale i nord ble det klart at det er lofotingen som skal representere landsdelen i den nasjonale finalen i Oslo 24. november. Det er totalt 12 kandidater med i finalen.

Les også: Lines selskap gikk 82 millioner kroner i pluss i fjor. Nå er hun med i celeber kåring

- Ellingsen Seafood har røtter tilbake til 1947, da det ble etablert av Karsten J. Ellingsen. Selskapet driver innen fiskeri og oppdrett, hvor laks utgjør 90-95 % av omsetningen. Administrerende direktør Line Ellingsen har jobbet i selskapet fra hun var åtte år gammel, og er i dag en av landsdelens største kvinnelige næringslivsprofiler, skriver Ernst & Young i pressemeldinga.

- Hun har utmerket seg for sitt engasjement for lokalsamfunnet, bransjen og ikke minst sine medarbeidere. Line har tatt vare på, og videreført, ønsket om å teste ut nye løsninger og hele tiden fornye seg, og har et sterkt ønske om å være med å løse de fremtidige utfordringene bransjen står overfor, heter det videre.

Selskapet har kartlagt 298 kandidater fra de tre nordligste fylkene før finalen.

Den som vinner den nasjonale finalen, representerer Norge i den internasjonale finalen med 60 nasjoner i Monaco neste sommer.

– Dette er fjortende året på rad hvor vi gjennomgår samtlige norske selskaper i jakten på den beste vekstskaperen, forteller John Giæver, ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year (EOY) i Region Nord.

Han mener Norge trenger folk som dette for å få drive fram et levedyktig og lønnsomt arbeidsliv.

– Med EY Entrepreneur Of The Year ønsker vi å løfte frem disse hverdagsheltene, som ofte legger inn usedvanlig mye arbeid for å skape usedvanlige resultater, sier Giæver.