Joker Sørvågen er årets beste butikk: – Vi skal ikke hvile på laurbærene!

– Det er utrolig fint at man kan bli lagt merke til selv om man er en liten butikk ytterst i Lofoten, sier butikksjef Kristin Birgitte Arntzen til Lofotposten.

– Det er utrolig fint at man kan bli lagt merke til selv om man er en liten butikk ytterst i Lofoten, sier butikksjef Kristin Birgitte Arntzen til Lofotposten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Joker Sørvågen danket ut konkurranse fra 60 andre butikker i region Nord da de ble kåret til årets beste butikk under kjedens samling på Gardermoen denne uka.

DEL

– Å i det hele tatt bli nominert synes jeg er helt utrolig. Man får tilbakemeldinger fra kundene hele veien – og det er veldig trivelig -, men det er ekstra stas når man får anerkjennelse for jobben man gjør direkte fra kjeden, forteller butikksjef Kristin Birgitte Arntzen til Lofotposten.

Hun var til stede på kjedens samling sammen med assisterende butikksjef Jon Arvid Bendiksen. På samlingen ble også Joker Henningsvær kåret til kjedens beste sosiale møteplass.

– Dette er en lagpris

Utmerkelsen som beste butikk i regionen går til de fremste butikkene innen områdene kundetilfredshet, utvikling på fokusområdene i kjeden, årsresultat og lokalt engasjement. Arntzen legger ikke skjul på at det betyr mye for de ansatte å motta denne prisen.

– Det er utrolig fint at man kan bli lagt merke til selv om man er en liten butikk ytterst i Lofoten. Vi føler hele tiden at vi ikke har tid til å gjøre alt vi har lyst til. Vi ønsker alltid å gjøre mer. Men jeg kan love at vi ikke skal hvile på laurbærene. Vi er fulle av inspirasjon og skal stå på fremover. Det er viktig for meg å påpek at dette er en lagpris. Vi er godt sammensveiset gjeng som har det supert sammen, understreker butikksjefen.

Butikken har i dag seks ansatte. Det var Kristins far, Torstein Arntzen, som la grunnlaget i butikken. Kristin har gradvis tatt over driften siden hun flyttet hjem i 2010.

– Han har jobbet som butikksjef i en mannsalder, og jeg har hatt trygg grunn under bena hele veien takket være ham. Pappa er fremdeles i butikken, i en alder av 71 år. Alt av arbeidsmoral og serviceinnstilling har jeg fra ham. Jeg er heldig som kom til dekket bord, sier hun.

Nærere forhold til kundene

Hun har allerede rukket å få mange positive tilbakemeldinger fra kundene etter nyheten om utmerkelsen ble kjent.

– Det har vært utallige klemmer, og forhåpentligvis blir det flere. Nå skal vi bake kaker som vi kan servere på lørdag, sier hun.

Hvordan er det å drive butikk på et så lite tettsted? Får man et annet forhold til kundene enn man gjøre på større plasser?

– Det kan være utfordrende i forhold til svingninger i markedet. Her på Sørvågen er folk utrolig flinke til å prøve nye ting. Det er klart at vi får et tettere forhold til de lokale kundene. Jeg tror vi ser folk på en annen måte. Det er utrolig mange flinke folk som jobber i større butikker, men jeg tror vi får et nærere forhold til kundene. Det blir mange gode naboer.

Prisen har gitt de ansatte en ekstra driv til å fortsette å gjøre en god jobb, og Arntzen håper de kan forsvare utmerkelsen til neste år.

– Jokerbutikkene i Lofoten er en fin gjeng som hjelper hverandre frem. Det er lav terskel for å ringe og spørre om råd. Det tror jeg har veldig mye å si. Det er en fin måte å spille hverandre gode på, avrunder butikksjefen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken