Gå til sidens hovedinnhold

Kjemper om storkontrakt

To lofotselskaper vil bygge i Harstad

Artikkelen er over 6 år gammel

To entreprenører fra Lofoten kjemper om å få kontrakten på et prosjekt i Harstad til en verdi av godt over 100 millioner kroner.

Harstadpakken er et stort veiprosjekt i Harstad som er delt opp i flere delprosjekt.
Ved Kanebogen skal det bygges to rundkjøringer og legges til rette for gående og syklende.
–Harstadpakken inneholder tiltak for alle trafikanter og det som skal gjøres i Kanebog-området er et godt eksempel på dette, sier fungerende prosjektleder i Harstadpakken, Olav Frantsen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Sikret seg storkontrakt i Tromsø
 

Omfattende

Kontrakten omfatter bygging av blant annet kjørevei, rundkjøringer, sykkelvei med fortau, gang- og sykkelvei, gang- og sykkel-kulvert, landskapsarbeider, vann- og avløpsanlegg og veglysanlegg.
Arbeidet omfatter også omlegging av eksisterende vann- og avløpsledninger og elkraft-, tele- og fiberkabler og etablering av nytt overvannssystem med gatesluker, sandfangskummer og transportledning for overvann.
–Kanebogen blir et knutepunkt for kollektivtrafikk og delprosjektet innebærer også etablering av flere holdeplasser for buss, heter det i pressemeldingen.

To fra Lofoten

Anbudsfristen er nå gått ut og Statens vegvesen har fått inn fem anbud. Thore Magnussen og Sønn AS på Limstrand og Alf Brekken og Sønner AS Stamsund er de fra Lofoten som har levert inn anbud.
Her anbudssummene:
Thore Magnussen og Sønn AS: 142.134.489,20
PEAB Anlegg AS: 131.545.580,50
Alf Brekken og Sønner AS: 131.565.698,50
Lemminkäinen: 116.197.315,50
Arbeidsfellesskap Harstad Maskin AS, Nydals maskinstasjon AS, Brødrene Killi AS: 141.081.970,50.

Kontrollregne

– Nå skal vi kontrollregne tilbudene, og vi tar sikte på å signere kontrakt med en av entreprenørene i løpet av februar/mars, sier Frantzen.
Hele delprosjektet skal stå ferdig sommeren 2016 og Frantzen regner med byggestart i mars/april.


Kommentarer til denne saken