Butikkjeden er konkurs: – For mange har levert negative resultater

Konkurs: Spaceworld Soundgarden er konkurs nasjonalt. Torsdag ettermiddag ville ikke daglig leder Rainer Solheim i Svolvær kommentere saken.

Konkurs: Spaceworld Soundgarden er konkurs nasjonalt. Torsdag ettermiddag ville ikke daglig leder Rainer Solheim i Svolvær kommentere saken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hele butikkjeden bak Spaceworld Soundgarden som etablerte seg i Svolvær i november i fjor er konkurs.

DEL

I november åpnet Spaceworld Soundgarden butikk i den nye delen av AMFI i Svolvær. Kjeden spesialiserer seg på elektronikk, hi-fi-utstyr som høyttalere, forsterkere og ulike tilbehør.

Nå er det klart at kjeden er konkurs. Det melder Dagens Næringsliv og viser til et oppslag i nettavisen Elektronikkbransjen.

– Dessverre ble oppstarten mer kostbar og krevende enn planlagt, og kjeden leverte følgelig et negativt resultat for 2016 som var mye større enn forutsatt. Denne utviklingen ble gradvis snudd i 2017, der det ble gjennomført betydelige kostnadsbesparelser og en nedskalering av antall butikker, heter det i en pressemelding Elektronikkbransjen og DN viser til.

Kjeden består av de tidligere separate kjedene Spaceworld og Soundgarden som fusjonerte for tre år siden.

– Ingen kommentar

I Svolvær vil ikke butikksjef Rainer Solheim overfor Lofotposten si noe om situasjonen som har oppstått.

– Ingen kommentar, sier Solheim torsdag ettermiddag.

Han opplyser imidlertid at alle garantier fortsatt vil gjelde på kjøpte produkter.

I en kommentar på Lofotpostens Facebook-side skriver han også senere torsdag kveld at man vil hjelpe kunder som trenger kopi av kvitteringer så lenge man har åpent.

Da butikken åpnet dørene i november i fjor var han svært optimistisk:

– Denne beliggenheten er midt i smørøyet! Her kommer det til å gå masse folk forbi. I tillegg er lokalene lange, noe som betyr at vi får masse utstillingsvinduer. De skal vi bruke for det de er verdt, sa Solheim om den 101 kvadratmeter store butikken rett før åpningen i fjor.

Butikkjeden er fra før etablert i Bodø, Fauske og Narvik i Nordland.

Ifølge pressemeldinga uttaler styreleder Jan Inge Solheim at altfor mange av butikkene har levert negative resultater.

Enkelte butikker kan bli solgt

Alle butikkene er ifølge Elektronikkmagasinet heleid av kjeden som har 38 butikker og 250 ansatte totalt.

– Vi beklager sterkt den uheldige situasjonen som har oppstått som en følge av dette for våre ansatte, kunder og leverandører, skriver Jan Inge Solheim i pressemeldingen.

Konkursen er den andre på kort tid som rammer en butikk i AMFI. Nylig er det klart at ICHI Sushi & Noodles rett ved har meldt oppbud.

Til E24 sier bostyrer Karen Margrethe Rime at det er leverandørkrav på 52 millioner kroner til kjeden nasjonalt.

– Det vi vil jobbe med nå er en eventuell videreføring eller salg av deler av butikkene. Det blir trolig ikke aktuelt at noen overtar alle butikkene, sier hun til avisen og viser til at det kan bli aktuelt at noen kjøper deler av varelageret eller enkelte butikker.

Les også: Sushirestauranten er konkurs: – Vi har hatt et månedlig underskudd på 100.000 kroner

Artikkeltags