– Ny hall øker våre sjanser

Krav: Arne Walter Mørch mener hallen i bakgrunnen må bygges ut.foto: john-arne storhaug

Krav: Arne Walter Mørch mener hallen i bakgrunnen må bygges ut.foto: john-arne storhaug

Artikkelen er over 5 år gammel

– Hvis vi ikke får ny hall innen rimelig tid, vil neste messe bli en nedtur for oss.

DEL

Lofotfishing Det sier daglig leder i Lofotstand AS, som arrangerer LofotFishing, Arne Walter Mørch til Lofotposten. I alle messer siden 2007 har han hatt ei trygg hånd om det som er landsdelens største messe i sitt slag.


Men alt er i endring, i følge Mørch:
– Vi er nødt til å være med på kvantesprangene i Norges største fornybare næring. Hittil har leverandører, produsenter, gründere, forskning, industri og fiskerne funnet seg vel til rette under LofotFishing. Men vi må et skritt videre.
Kan helt nye områder innen fiskerier komme inn?
– Det er et faktum at Norge daglig produserer ca. 37 millioner middager i ei eksportnæring som er oppe i 92 prosent av ilandført kvantum. Hvis vi da kan få til en større sjømatdel på vår messe, er det duket for suksess. Råstoffet blir så kortreist som det er mulig, mens Lofotfisket fortsatt er i gang, sier han.


Under LofotFishing mot slutten av denne uka, vil et nettoareal på 2500 kvadrat bli brukt. Ei grovskisse for en ny hall sørvest for den eksisterende kong Øysteins hall, er beregnet å være 2100 kvadrat.
Styreleder i Vågan Eiendom KF og innflyteløsesrik Høyre-politiker i Vågan gjennom en mannsalder, Frits Blix Hansen drister seg til å tro at det er tverrpolitisk flertall for at den nye hallen blir realisert. Og de signalene politikerne hittil har kommet med er lovende, tror Blix Hansen:
– Tidsmessig kan kommunestyret gi grønt lys for hall i sitt junimøte. Det forutsettes at det blir lagt frem et kvalitetssikret driftsbudsjett for årene fremover, sier han.

Les også: Slik vil de innrede den nye flerbrukshallen


I så fall innebærer dette at de nye tallene bakes inn i rådmannens handlingsplan med kapitalutgifter. Det er foreløpig i det blå hva anbudsrunden for nyhallen vil føre med seg. Forøvrig er 13. mai siste frist for innlevering.


Rådmann Tommy Stensvik følger innspillene:
– Økonomi er utgangspunkt for det meste, der de enkelte tiltak vurderes. Selvsagt må alle konsekvenser synliggjøres, sier han.
En ny hall blir en forlengelse av den eksisterende, og som skal bygges i sørvest. Over de nåværende garderobeanleggene kan det være aktuelt å bygge en etasje to.
Idretten har signalisert hvor viktig en hall – primært øremerket turn, er for lokalmiljøet. Sistnevnte idrett ga i helga sitt bidrag med flere gull i NNM.
Totalsummen på 24 millioner kroner har flere ganger vært nevnt, og der tippemidler vil dekke inn en solid post.


Ordfører Eivind Holst sier:
– Av hele mitt hjerte ønsker jeg denne hallen. Det er en kjempeide som kommer idrett og næringsliv til gode. Utfordringen er å finne inndekning for økte driftsutgifter på 1,5 millioner kroner, sier han.

Les også: Usikkert når første spadetak for idrettsparken tas

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken