Emil er Norges hyggeligste snekker: - Jeg skal bare fortsette å være meg selv!

Artikkelen er over 1 år gammel

Emil André Gudøy Pettersen fra Laukvik ble lørdag kåret til Norges hyggeliste snekker.

DEL

Kampanjen «Norges hyggeligste håndverker» er et felles initiativ på tvers av håndverksbransjene for å skape stolthet og engasjement for yrkene.

Fra nesten 2000 nominasjoner gjenstod det til slutt 21 finalister som er klare for siste runde av kåringen som "Norges hyggeligste håndverker". Gudøy Pettersen fra Laukvik var en av dem.

- Strålende fornøyd

Lørdag ble det vinnerne kåret under Boligmessen på Telenor Arena. Der ble det klart at snekkeren fra Laukvik ikke nådde helt til topps, men fikk likevel øverste plassering i sin klasse som "Norges hyggeligste snekker".

Han var dermed en av syv vinnere i de ulike bransjekategoriene i kåringen.

- Jeg er strålende fornøyd med å vinne i min klasse, sier Emil Pettersen på telefon fra Oslo.

- Hvordan var det å være tilstede på finalen i kveld?

- Det var artig! Alle var jo så hyggelige, den ene var jo mer hyggelig enn den andre, ler han og legger til:

- Det var veldig hyggelig å møte alle de guttene og jentene jeg bare har sett og hørt om. De levde opp til forventningene, hver og en!

Emil Gudøy Pettersen har for tida pappaperm, men jobber til vanlig hos Entre Entreprenør i Svolvær. Han synes det er bra at det er fokus på positivitet knyttet til håndverkere.

– Vi får mye uforskyldt kjeft i bransjen vår, det er liksom lettere å legge vekt på det negative i stedet for det positive. Så jeg føler at det er en kjempeting å få det positive opp i dagen gjennom denne kåringen, sier Gudøy Pettersen.

- Være meg selv

- Hvordan blir det å komme tilbake på jobb når du er ferdig med permisjon, med denne prisen på veggen?

- Vet du, jeg har helt ærlig talt ikke gjort noe ekstra innsats for dette her. Jeg skal tilbake til hverdagen og bare fortsette å være meg selv.

Emil var den håndverkeren som fikk aller flest stemmer i konkurransen. I en pressemelding framgår det at juryen fikk en vanskelig jobb med å peke ut de aller hyggeligste håndverkerne blant de 21 finalistene.

Rørlegger Camilla Cox Barfot gikk helt til topps og ble Norges hyggeligste håndverker. Det er tredje gang kampanjen arrangeres.

Kriteriene for å vinne er en kombinasjon av faglig dyktighet, service og gode kundeopplevelser. I tillegg til å kåre Norges Hyggeligste Håndverker, ble det i år kåret vinnere innenfor de individuelle bransjene: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger og en åpen kategori.

Artikkeltags