Line Ellingsen fra Ellingsen Seafood i Vågan i Lofoten ble i oktober plukket ut som en av Nord-Norges beste representanter for vekstskaperne i landsdelens næringsliv.

I kveld, tirsdag, var 13 bedrifter klare for årets finale i EY Entrepreneur Of The Year, som er verdens største vekstskaperprogram.

To av regjeringens statsråder overrekte prisene under en stjernespekket gallaforestilling i Oslo i kveld.

- Det kåres vinnere i tre kategorier; handel, industri og tjenester, før én av disse får hovedprisen som årets EY Entrepreneur Of The Year. Vinneren går også videre som Norges representant i den internasjonale finalen i Monaco i juni 2016. På arrangementet tirsdag ble dett også kåres årets Young Entrepreneur Of The Year, beste vekstskaper under 35 år, og for første gang deles ut en egen «Family business»-pris, heter det i pressemeldingen.

Dessverre for Line Ellingsen, som representerte Ellingsen Seafood i kategorien industri, holdt det ikke helt inn.

Brynjar Kristian Forbergskog som leder Torghatten ASA ble årets vinner av EY Entrepreneur Of The Year.

- Med over åtte milliarder i omsetning har de utviklet seg til en gigant i bransjen og fikk en velfortjent hyllest i det som er verdens største vekstskaperprogram, heter det videre i pressemeldingen.

Det var kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og EY-sjef Erik Mamelund som overrakte prisen til Forbergskog. Som vinner av den norske kåringen går han nå videre som Norges representant i den internasjonale finalen i Monaco neste sommer.

For ordens skyld: Merete Berdal i Jotron AS vant prisen i kategorien for industri, den samme som Line Ellingsen kjempet i.