Tirsdag ble det avgjort hvem som er «Årets bedrift» i Vågan. Kåringen skjer i regi av Vågan Næringsforeninga, SpareBank 1 Nord-Norge og Våganavisa.

Prisen ble kunngjort i forbindelse med framleggingen av årets konjunkturbarometer under SpareBank 1 Nord-Norges julelunsj.

De tre kandidatene som kjempet om å nå helt til topps var Spar Storøya, VIC Svolvær og HiboTech AS.

– Bidrar utover det vanlige

Prisen gikk til Spar Storøya til stor jubel fra de frammøtte under julelunsjen tirsdag.

– Vinneren av Årets Bedrift 2018 bidrar utover det vanlige og bistår sine kunder på en imponerende måte, sa styreleder Tor Henriksen i Vågan Næringsforening da han delte ut prisen.

Blant annet ble det trukket fram at familiebedriften som ble etablert i 1954 har overlevd i mange tiår.

– Bedriften framstår som solide i sin posisjon. Framoverlente og serviceinnstilte medarbeidere utgjør den store forskjellen og er til eksempel for andre, heter det videre i juryens begrunnelse.

Henriksen viste også til sunn og stabil økonomi med jevn vekst for Spar Storøya som har åtte ansatte.

– Bedriften har opparbeidet seg et godt renommé og tiltrekker seg kunder nettopp på grunn av sitt engasjement og arbeidsmiljø.

Spar Storøya hadde i fjor en omsetning på 23.9 millioner kroner. Det var en økning på snaut to millioner fra året før. Resultat før skatt ble i 2017 på 1.9 millioner kroner, en nedgang fra 2.3 millioner året før.

Under utdelingen ble blant annet også servicen med å kjøre ut matvarer til kundene trukket fram sammen med satsingen på en stor ferskvaredisk i butikken.

– Den er det mange svolværinger som har benyttet seg av, slo Tor Henriksen fast og trakk også fram at bedriften er en viktig bidragsyter til Aksjon Juleglede.

– Ble helt stum!

Daglig leder Marit Heimly tok sammen med sin mor Aud Heimly og datteren Ingunn Heimly Sivertsen imot prisen. Butikken er drevet i Svolvær gjennom flere generasjoner.

– Dette er kjempegøy og til å bli helt satt ut av. Man blir helt stum og rørt, sier Marit Heimly som slår fast at de ikke hadde forventet å bli kåret til Årets Bedrift.

– Bare det å bli nominert er kjempeflott, legger hun til.

Hennes mormor startet bedriften i 1954. Fortsatt driver familiebedriften på en måte som skaper gode resultater. Det tror de tre har flere forklaringer.

– Vi har veldig stødig betjening. Og så gjør vi mye forskjellig på kjøkkenet som ikke alle gjør, mye av ferskvarediskens innhold lager vi også helt selv, sier Aud Heimly.

De trekker også fram at mange av kundene er trofaste gjengangere.

– Vi har mange kunder som kommer igjen i flere generasjoner og vi får et nært forhold til kundene våre, er de tre enige om.

Deles ut for 12. gang

Det er 12. gang prisen for Årets Bedrift blir delt ut. De to øvrige to kandidatene høstet også mange lovord fra juryen under utdelingen tirsdag formiddag.

Blant kriteriene er et regnskap som kan vise til god lønnsomhet. Godt arbeidsmiljø er også viktig, i tillegg blir også bedriftens profil og omdømme vektlagt.

VIC Svolvær hadde en omsetning i 2017 på 4.5 millioner kroner, en liten nedgang fra 4.6 millioner året før. Resultat før skatt ble et lite underskudd på 14.000 kroner i fjor mot et overskudd på 101.000 kroner året før.

Hibotech AS omsatte for 19.7 millioner kroner i fjor. En økning fra 14 millioner kroner året før. Resultatet før skatt ble på 673.000 kroner, en liten oppgang fra 652.000 kroner året før.