Det var i april i fjor at Felleskjøpet Agri bestemte at de skulle investere ti millioner i ny butikk ved Leknessjyen.

Torsdag kunne den nye butikken tas i bruk og køen var lang av forventningsfulle kunder. Ungene fra Griseknoen underholdt de frammøtte med sanger. Bonde Elisabeth Holand hadde fått æren av å åpne butikken.

– Dette er en gledens dag for oss alle. Vi har kjempet en lang kamp for å få denne butikken og dette viser at det nytter å kjempe. En av dem som har stått mest på er Rolf Hartviksen og han skal ha mye av æren for at vi fikk dette til. Dette er ikke bare en butikk for oss bønder, men for oss alle, slo Holand fast før hun ba butikkansatt Marina Lindgaard foreta snorklippingen. Det vil si at denne var erstattet med en tømmerstokk som Marina kuttet i to med en motorsag. Kort tid etter var over 150 personer inne i butikken. Butikksjef Jann Rolf Nordstrand var selvfølgelig godt fornøyd.

– Dette har vært en over ti år lang kamp, men nå har vi en fantastisk flott butikk. Da vi i fjor fikk vite at vi fikk ny butikk hadde jeg en drøm hvordan butikken skulle se ut. Virkeligheten er blitt mye bedre. Jeg er stolt, glad og nå gleder vi oss til å stå på, slår Nordstrand fast.

Nordstrand forteller at butikkflaten er på 360 kvadrat. Lager og sosiale rom kommer i tillegg. Nybygget har kostet vel ti millioner.

– Vi har hatt drift i hele anleggsperioden og jeg må takke Lofot-Entrepenør for en utrolig smidighet i denne prosessen, sier butikksjefen.

I fjor omsatte Felleskjøpet Leknes for 19 millioner og Nordstrand håper på en pen økning i år.

– Vareutvalget er blitt betydelig større og blir bedre presentert nå enn før. Det tror jeg gir en omsetningsøkning, sier butikksjefen. Butikken er den andre i hele landet med Felleskjøpets nye konsept. Kunde Johann Pedersen fra Bøstad var strålende fornøyd.

– Jeg har handlet mye på Felleskjøpet og det blir ikke mindre nå. Dette er blitt en flott butikk og varene er flott presentert, sier Johann Pedersen.