Thea og Andre skulle bare på middag, men endte opp med hver sin hederspris

PRISVINNERE: Andre Frantsen var Bunnpris Gravdal delte prisen som Årets veileder med Silja Hegrem  som ikke var tilstede. Thea Nilsen ble årets lærling i Lofoten

PRISVINNERE: Andre Frantsen var Bunnpris Gravdal delte prisen som Årets veileder med Silja Hegrem som ikke var tilstede. Thea Nilsen ble årets lærling i Lofoten Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag ble årets lærling og årets faglige veiledere i Lofoten kåret.

DEL

Flerfaglig Opplæringskontor i Lofoten har i dag ansvaret for over 200 lærlinger og styret har besluttet å innføre en årlig pris til en lærling og en instruktør som bidra til å øke interessen for og kvaliteten i opplæringen av fagarbeidere. Under en tilstelningen på Best Western Hotell på Leknes fredag ble prisene delt ut for aller første gang.
Det var styreleder Remi Solberg i Flerfaglig Opplæringskontor i Lofoten som fikk æren av å dele ut prisene.
– Da jeg ble spurt om å være styreleder i opplæringskontoret var jeg aldri i tvil. Den jobben som opplæringskontoret og næringslivet gjør for å skaffe nye fagarbeidere er utrolig viktig. Vi er veldig takknemlig for den jobben som gjøres, sa Solberg før han avslørte hvem som ble årets lærling.

LES OGSÅ:

Årets lærling

Årets lærling fikk et fotografi og 5000 kroner.
-Årets lærling er en helt spesiell lærling, som med sitt vesen er med på å skape et godt arbeidsmiljø. Thea har gode fagkunnskaper om sitt fag, og jobber meget bra med dokumentasjon og arbeidsoppgaver med vurdering. Hun har også en fantastisk holdning til sine kollegaer og ikke minst pasientene. Hun er rolig og tar utfordringer på strak arm. Thea er engasjert i det som skjer på arbeidsplassen, er med på forbedringsarbeid og kommer gjerne med nye innspill. Årets lærling er Thea Nilsen på Vestvågøy sykehjem, sa ordføreren til en svært overrasket prisvinner.
– Jeg skulle bare hit på heltidsvalg og så får jeg pris. Det er uvirkelig. Jeg er så glad og stolt. En sånn pris betyr alt. Jeg må takke alle på Vestvågøy sykehjem og spesielt min veileder, Jannicke. Når jeg skal fagbrevet som helsefagarbeider vet jeg at jeg har en faglig trygg grunnmur, sier en glad, stolt og rørt Thea som er fra Værøy.
– Jeg vet ikke hva jeg skal bruke pengene på, men diplomet og fotografi skal få hedersplass, slo hun fast.

Delte pris

Prisen for årets instruktør ble delt mellom to instruktører/faglige ledere. Andre Frantzen ved Bunnpris Gravdal og Silja Hegrem ved Nye Kakhaugen barnehage på Ballstad.

I begrunnelsen som ordføreren leste opp heter det at Andre Frantzen er dyktig i sin jobb og sitter med enormt mye kunnskap om butikk. Fremragende sjef, og deler gjerne sin kunnskap med lærlingene. Han vil at lærlingene lykkes og jobber med det som mål hver dag og har god forståelse for at alle lærlingene er forskjellige og tilrettelegger for dem. Han er sympatisk, rettferdig, snill og ærlig.

Prisen besto av et fotografi og en sjekk på 5000.
Andre Frantsen var også svært overrasket.
– Jeg skulle bare på middag og så får jeg dette. Det å få en sånn pris er stort for oss og viser at vi gjør noe rett. Vi jobber hele tiden for å gi lærlingene våre en god veileding slik at de hele tiden utvikler seg i rett retning. Jeg er stolt og glad for å få en sånn pris, sier Frantzen etter utdeling.

Silja Hegrem var ikke til stede under utdelingen.
I begrunnelsen heter det at Silja er veldig positiv til å ta samfunnsansvar for å rekruttere nye fagarbeidere. Hun er faglig dyktig og deler kunnskap med lærlingene. Silja gir lærlingene tid til å sette seg inn i fagstoff som hun hjelper dem å finne, inkluderer lærlingene på arbeidsplassen og er opptatt av at de skal trives. Hun viser stor tålmodighet med lærlingene og legger til rette for at de skal ha ei god læretid. Silja er en god rollemodell basert på hvordan hun opptrer med sine kollegaer og lærlinger.

Artikkeltags