Inge Berg får ny stilling i Nordlaks

ENDRINGER: Nordlaks får ny konsernsjef, oppretter ny stilling og søker ny sjef for Nordlaks Smolt AS. (Fv: Styreleder Kjell Bjordal, Eirik Welde og Inge Berg)

ENDRINGER: Nordlaks får ny konsernsjef, oppretter ny stilling og søker ny sjef for Nordlaks Smolt AS. (Fv: Styreleder Kjell Bjordal, Eirik Welde og Inge Berg) Foto:

Nordlaks får ny konsernsjef, oppretter ny stilling og søker ny sjef for Nordlaks Smolt AS.

DEL

Eirik Welde (42) tiltrer 1. januar 2019 som ny konsernsjef i Nordlaks-konsernet. Det informerer Nordlaks om i en pressemelding. Welde er i dag administrerende direktør for Nordlaks Smolt AS. Nåværende konsernsjef Inge Berg tiltrer samme dag i nyopprettet stilling som direktør for strategi, konsept- og prosjektutvikling.

– Nordlaks er inne i en ekspansiv periode med investeringer de nærmeste årene på mellom 4 og 5 milliarder kroner i blant annet to Havfarmer, et av Norges største RAS-anlegg for smolt på Innhavet, ny brønnbåt og videreutvikling av prosessanlegget på Børøya. Det er avgjørende for oss at kjernedriften går helt optimalt samtidig som vi har fullt fokus på at alle utviklingsprosjektene styres på best mulig måte, sier styreleder Kjell Bjordal i en pressemelding.

Inge Berg, som er gründer og største eier i Nordlaks, har vært leder av selskapet siden starten i 1989. I pressemeldingen står det at han vil ha fokus på langsiktig strategisk videreutvikling av selskapet, og ha ansvaret for å følge opp de store prosjektene som er igangsatt.

– Inge Berg har gang på gang vist seg som en framsynt strateg som på en vellykket måte introduserer ny teknologi og nye løsninger til havbruksnæringen. Styret er glad for at vi har interne lederressurser som nå kan ta seg av kjernedriften slik at Inge kan konsentrere seg om investeringsprosjekter og strategisk utvikling av selskapet, sier styreleder Bjordal.

Neste år er det 30 år siden oppstarten av Nordlaks sitt først havbruksanlegg ved Hanøyvik i Hadsel.

Både Welde og Berg fortsetter i nåværende stillinger fram til nyttår. Nordlaks starter umiddelbart arbeidet med å rekruttere en ny sjef for Nordlaks Smolt AS.

Artikkeltags