Politiet: - 55 pågrepet med narkotika på Værøy

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Politiet i Salten har gjort til sammen 55 beslag av narkotika i forbindelse med Midnight Sun festival på Værøy som ble arrangert, skriver an.no.

– Dette er et nedslående resultat. I hovedsak dreier som om mindre beslag av ulike former for narkotika, forteller politistasjonssjef i Bodø, Bent-Are Eilertsen i en pressemelding.

Det er opprettet straffesaker på alle 55 personene. Samtlige har mottatt og vedtatt forelegg i størrelsesorden 3.000 til 15. 000 kroner.

Til stede med narkotikahund

Politistasjonssjef Eilertsen forteller at Salten-politiet i samarbeid med Tollvesenet og Forsvaret har brukt mye tid på å forebygge i uken før festivalen med kontroll på både fly, båt og tog. I tillegg har de jobbet aktivt med tilstedeværelse av blant annet flere narkotikahunder i helgen under festivalen.

– Vi opplever at det er veldig mange som ruser seg på ulovlig og farlige stoffer i forbindelse med denne festivalen. At mange av de tilreisende i tillegg har med seg barn gjør bare vår bekymring enda større, noe vi også kommer til å informere barnevernet om, sier Eilertsen i pressemeldingen.

Festivalen som arrangeres på Værøy 29. juni til 5. juli tiltrekker seg publikum fra både inn- og utland. I år har det vært rundt 1700 deltakere og vel 400 kjøretøy på den lille øya.

– Det kommer folk reisende fra Europa, Australia, USA og Asia og vi har bøtelagt en rekke av disse for å være i besittelse av og ha brukt narkotiske stoffer. Vi har sågar bøtelagt en 71 år gammel mann fra Japan for besittelse av narkotika. Festivalen har for øvrig ikke vært preget av vold eller ordensforstyrrelser, forteller politistasjonssjefen.

Ikke ønsket tilbake

Politiet har allerede etablert dialog med Værøy kommune. Budskapet er tydelig.

– En slik omfattende bruk av narkotika på et lite sted, er overhodet ikke bra. Vi ønsker ikke en festival, i den form den hadde i år, tilbake til Nordland og vi kommer til å følge dette opp med kommunen i ettertid, avslutter Eilertsen.

- Ikke dette vi så for oss

Ordføreren i Værøy kommune, Dagfinn Arntsen (KrF), sier det er for tidlig å si om den omfattende narkotikabruken på festivalen vil ha noen konsekvenser for framtidige festivaler.

– Det er politiet som har det avgjørende ordet. Vi registrerer det de sier og forholder oss til at de har siste ord, sier han til an.no.

Ordføreren syns nyheten om narkotikabruken var nedslående.

– Først og fremst er øyfolket gjestfritt og vi byr på oss selv, og det har vi gjort med å ønske dem velkommen til oss. Det var nedslående å høre resultatet. Vi må få litt tid til å sette oss inn i dette, men jeg kan si at det jo ikke var dette vi så for oss, sier han.

Type stoffer som ble beslaglagt på Midnight Sun festival 2016

•         Ketamin – bedøvelsesmiddel for store dyr

•         2CB – både et stimulerende og hallusinogent stoff.

•         Ecstasy/MDMA (virkestoffet i ecstasy).

•         LSD

•         Fleinsopp

•         Kokain

•         Amfetamin

•         Hasj og marihuana (også hasjkaker)

•         Diverse tabletter

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags