Lofoting fikk tre år i fengsel

Hasj: Syv menn er dømt i Salten tingrett for innførsel av store megder hasj.Illustrasjonsfoto

Hasj: Syv menn er dømt i Salten tingrett for innførsel av store megder hasj.Illustrasjonsfoto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

En mann fra Lofoten er dømt til fengsel i tre år for å ha vært med på å smugle inn flere kilo hasj og tusenvis av tabletter med narkotisk innhold.

DEL

Lofotingen sto tiltalt sammen med seks andre i Salten tingrett. Saken gjaldt innførsel av store partier med hasj og tabletter av typen rivotril.

Etter telefonavlytting og spaning på de involverte, slo poltiet til. De første ble pågrepet i januar mens mannen fra Lofoten ble arrestert i februar. Også den tiltalte lofotingen hadde vært telefonovervåket.

Politiet har antatt at lofotingen har medvirket til smuglingen av narkotika ved å medvirke til to innførsler, ved delta i finansieringen og ved å selge stoffet videre etter ankomst. Han har dessuten overført penger til Sverige.

Fem av de syv som sto tiltalt i tingsretten var fra Sverige og Polen, to var fra Nord-Norge, og av disse altså en mann fra Lofoten.

Lofotingen erkjente i retten ikke befatning med noen av tiltalepunktene mot han. Retten mente imidlertid at bevisene var tilstrekkelig til å dømme han for medvirkning i to tilfeller av innførsel av narkotika, begrenset til fem kilo hasj og 5000 tabletter rivotril.

Retten bemerker at det er skjerpende at det gjelder betydelige mengder narkotika med et stort spredningspotensial. Tiltaltes rolle var å samle inn penger for å finansiere innkjøpet, foreta pengeoverføring fra Norge til Sverige, samt sørge for videresalg av stoffet når det kom til Norge.

Retten sier at mannen åpenbart skulle benytte en del av stoffet selv, uten at dette var et formildende moment.

Lofotingen var blitt kjent med mannen som antas å være den mest sentrale i smuglingen mens han sonet en narkodom. Og retten sier at lofotingen framstår som klart underordnet denne personen.

Retten idømte mannen tre år i fengsel. Til fratrekk kommer 44 dager i varetekt.

Saken i Salten tingrett gjaldt syv personer. som var tiltalt for innførsel av narkotika. Til sammen mer enn 13 kiloo hasj 20.000 tabletter med rivotril, 4000 tabletter med ecstasy og en av de syv sto i tillegg tiltalt for smugling av 2598 gram amfetaminolje.

Den strengeste straffen ble fem år og idømt en person. En person fikk 4 år og seks måneder, en fikk fire år, en tiltalt fikk tre år og to måneder, og tre personer inklusive lofotingen fikk en dom på tre år i fengsel.

I tillegg ble en Saab personbil og en Fiat Punto inndratt.

Artikkeltags