Ofotbanen stengt på grunn av eksplosjoner og brann i togtunnel

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Avisa Nordland) Brannmannskapene har måttet trekke seg ut etter flere eksplosjoner i en 400 meter lang brennende togtunnel på Ofotbanen i Nordland. Det er lagret flere gassflasker i tunnelen.

Det er fare for spredning til en hytte og mye giftig røyk. Politiet i Nordland skriver på Twitter at de ber folk som befinner seg i området, om å evakuere seg selv.

Sikkerhetsavstanden er 1 kilometer på grunn av gassflaskene som er lagret i tunnelen. Som følge av brannen er all togtrafikken på Ofotbanen mellom Narvik og Rombak stanset.

– Det var en svenske som meldte inn brannen. Tunnelen skal ligge helt opp mot Riksgrensen, og skal ligge vanskelig til med tanke på slukking. Derfor er det snakk om at det skal bli sendt opp en vannvogn på Ofotbanen og at brannmannskaper også skal ta tog opp, forteller operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i politiet i Nordland til Fremover.

Det var lenge snakk om at gassflasker i tunnelen inneholdt den giftige gassen acetyl, og derfor måtte brannmannskapene evakueres. Det skal imidlertid være propan- og oksygenflasker, og mannskapene har startet slukkingen igjen.

– Det er flere av gassflaskene som har sprengt. Det hører med til historien at det er en tretunnel som inneholder kreosot som gir giftig røyk, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Nordland politidistrikt til NTB.

Politiet ber folk i området evakuere seg selv.

Artikkeltags